Сообщение #2342233 Просмотреть на стене →

Cy
Вот, дуже ретельно розписав Yura Gaidai про наслідки та небезпеку виключення Росії з членів FATF

------
Про санкції та FATF.

За вчора та сьогодні було ряд політичних санкційних рішень, приурочених до річниці вторгнення.

I) Призупинка членства РФ у FATF. Financial Action Task Force - міжурядова організація, яка бореться із відмиванням коштів та фінансуванням тероризму. Друга найстрашніша абревіатура для усіх комплаєнс офіцерів та ризик менеджерів після OFAC.

Недотримання рекомендацій FATF та OFAC - це велика імовірність серйозних штрафів, кримінального переслідування посадових осіб, та вторинних санкцій.

Росію ще не чорний список FATF. На сьогодні в чорному списку лише Іран, М'янма та Північна Корея. І цена практиці майже заборона для банків проводити фінансові операції з цими юрисдикціями.

Але призупинка членства - це формалізована констатація, що російська юрисдикція становить загрозу для міжнародної фінансової системи та безпеки.

Практичних наслідків призупинки членства я бачу 3:

1) вагомий фактор ще збільшити оцінку ризиків будь-яких операцій з РФ - і для корпоративного комплаєнсу, і особливо для фінмону банків.

На практиці це може підштовхнути ще частину компаній вийти з РФ - через втрату можливості вести цей бізнес, залишаючись учасниками західної екосистеми, і через тиск акціонерів, які боятимуться токсичності.

Плюс це ще більше обмежить можливості торгівлі з РФ та роботу російських холдингів на заході - у всяких Люксембургах, Швейцаріях та Австріях.

2) підґрунтя для подальших санкцій від окремих країн

3) крок до, власне, блеклістінгу FATF.

Ну і ще сьогодні FATF додали до сірого списку ЮАР та Нігерію - африканських "партнерів" РФ. До цих тепер будуть ставитися уважніше, поки вони не виправляться.

II) Санкції.

OFAC сьогодні істотно розширив санкційний список. Під удар попали:
- 15 російських банків та фінок - фактичне блокування транзакцій з ними;
- компанії та особи, які управляють активами та грошима ультра багатих росіян - приватні банкіри зі Сберу, Альфи, Велес-Капіталу, кептивний банчок Потаніна, фемілі офіси;
- швейцарці, італійці, компанії та підприємці з ОАЕ, Кіпру і т.д., які допомагали обходити санкції російській оборонці та ультра багатим - це вже вторинні санкції, будуть цілющим прикладом для інших;
- 78 юросіб з росії - аерокосмічна галузь, виробництво карбону та інших композитів, електроніки, Сколково, айтішечка, металургія, страхування, ПВК Редут;
- кілька російських міністрів та їх родичів, і Скабєєва

Також департамент торгівлі США сьогодні ввів санкції проти десяти компаній з Китаю, Канади, Франції, Люксембургу та Франції, які постачили товари російській/білоруські оборонці.

Також санкції розширила Британія, додавши до списків Пєскова, заммера Москви і якогось губера, Матіаса Варніга, який очолював Nord Stream AG, очільницю юруправління Путіна,
топів Аерофлоту, Алмаз-Антея, Ростеху, Росатому и Газпрому, а також банчків, які залетіли в списки OFAC.

***
На скріні - ниття у російській групі, присвяченій санкційному комплаєнсу, у виконанні старшого юриста швейцарської прокладки найбільшого російського виробника добрив, що намагається уникнути санкцій та конфіскацій, ховаючись за трастом, контрольованим громадянами ЄС. Судячи по ниттю - приходить поступове усвідомлення, що спокійне життя в кантоні Цуґ і катачка на Ferrari Spyder - уже ненадовго.

Писати "сами знаете кого", живучи в Швейцарії... сциклива сволота)
 
+3
Последние новости
Андрей Воробей: «В матче «Шахтер» — «Динамо» фаворита нет» УАФ: "У перші тижні роботи команда служби протиправної поведінки превентивно запобігла впливу на результат матчу "Минай" – "Динамо" ВИДЕО: Как Алиев на всю Оболонскую набережную праздновал выход «Реала» в финал ЛЧ Вячеслав Грозный: «Скажите Луческу, что он не будет в 78 лет тренировать — он посмеется, и все» Александр Гладкий: «Переход в «Динамо» — это больная тема. Я хотел кому-то что-то доказать» "Динамо": "Як і у часи Другої світової війни, зараз доля свободи вирішується на полі бою. Україна бореться із тиранією з боку російського агресора і має її побороти" Збірна України і Євро-2024: в Бельгії відверто відповіли, чи зможуть підопічні Реброва обіграти команду Тедеско Юрий Гура: «Инфраструктура у «Шерифа» просто космос, как у «Динамо» или «Шахтера». Я аж обалдел» Известный экс-полузащитник «Динамо» объявил о завершении карьеры Єгор НАЗАРИНА: "Наскільки непросто буде грати проти "Динамо"? А ви думаєте, їм із нами буде легко?"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%