Сообщение #2330583 Просмотреть на стене →

Скандал розжарювання: кому вигідна "шарова" роздача лампочок на "Укрпошті"?

Мінекономіки вдає, наче українських виробників електроламп не існує. Нідерландська Signify та німецька Ledvance заробили на спільному проєкті Єврокомісії та уряду України, який завдає колосальних збитків львівській "Іскрі" та іншим вітчизняним виробникам.

Уряд проігнорував українських виробників, які хотіли долучитись до проєкту обміну старих ламп розжарювання на світлодіодні через відділення Укрпошти. Міністерство економіки підтвердило, що отримало листи від підприємств, які хотіли долучитись до цього проєкту. Але вирішило обмежитись тим, що просто переслало їхній перелік Єврокомісії, яка фінансує проєкт. Як наслідок, продажі українських виробників світлодіодних ламп на внутрішньому ринку під загрозою повного зупинення. Адже 50 мільйонів ламп, які запланували ввезти і безкоштовно роздати громадянам — це дворічний обсяг споживання цього товару в Україні.
Генеральний директор ПрАТ "Львівський електроламповий завод "Іскра" Мирон Костів зізнається #БізнесТелеграфу, що вражений позицією Мінекономіки, яке, здавалося б, має турбуватись про вітчизняних виробників і думати про робочі місця в Україні. Він не виключає, що через проєкт обміну ламп, який триває зараз на Укрпошті, продажі його заводу на внутрішньому ринку просто зупиняться.

"Ми висилали пропозиції на Міністерство економіки. Дали наші ціни, але ніхто це навіть не розглядав, — розповідає Мирон Костів. – Ми пропонували, аби нам дали реалізувати через цю програму хоча б 1,5-2 млн ламп. Ми б їх поставили терміново. Вони постійно у залишку на складах виробництва. Це усього 3-4% від загального об’єму, який планується ввезти. Але не було ніякого тендеру, закупівельних процедур. Нікому ми не цікаві".
 
+1
Последние новости
"Це можна вважати результативною помилкою арбітра". Журналіст прокоментував епізод з пенальті у матчі "Шахтар" - "Динамо" Журналіст: "Я не зовсім розумію, чому проти "Шахтаря" не вийшов з перших хвилин Ярмоленко" "Треба платити гроші, тут нічого не зробиш". Журналіст висловив думку, які позиції варто посилити "Динамо" "Шахтар" – "Динамо" – 1:0: числа та факти Із чотирма гравцями "Динамо". Стала відома заявка юнацької збірної України U-17 на Євро-2024 Игорь Беланов: «Динамо» заставило «Шахтер» обороняться, что в чемпионате очень мало кто может себе позволить» Александр Бабич: «Шовковский понял ошибку, Ярмоленко изменил игру, но «Динамо» потеряло «золото» раньше» Николай Морозюк: «Мне бы очень хотелось, чтобы «Динамо» победило «Шахтер» Олег Шелаев: «Динамо» будет искать свои шансы с «Шахтером» в контратаках» "Моменти будуть у обох команд": Шаран, Костишин та інші тренери поділилися очікуваннями від матчу "Шахтар" – "Динамо"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%