Сообщение #2330577 Просмотреть на стене →

ЗАЛУЖНИЙ VS МІЛЛІ

Ну що, панове, "Знову - здорово"? Повторюється минула осінь - суперечки між відомством Залужного та аналогічним генерала Міллі вийшли у публічний простір, WP не дасть збрехати. Коротко та спрощено, позиції американців та українців.

Американці вважають непотрібним захист Бахмуту - вони вважають непотрібними добові тризначні жертви ЗСУ. Вони вважають, що війська потрібно відвести на підготовлені рубежі, спрямити лінію фронту та готовити наступ на півдні. "Неможна однаково ефективно воювати скрізь - треба вибрати пріорітет" - це Міллі. Вчора речник Пентагону Кірбі "вписався" за Міллі. "Бахмут - лише точка на карті і тимчасова його втрата не змінить ситуацію на фронті". Узагальнюю - "Треба активна оборона на Донбасі і спочатку звільнення півдня, а потім вже Донбас".

Залужний та Сирський вважають за потрібне вимотати росіян на Донбасі, довести їх до ступеню "неможливості подальшого ведення наступу", а потім починати контрнаступ. Наші генерали вважають нинішні втрати навколо Бахмуту виправданими. Головне, в чому наші генерали не згодні з американськими - у оцінці ресурсів, людських, техніки, боєприпасів. Американці мають сумнів, що після "Донбаських втрат" ЗСУ їх вистачить на вдалий контрнаступ. Наші вважають, що їх вистачить.

Хто правий - я не можу судити, я не стратег та не досвідчений військовий. Спільні командно-штабні навчання взимку не надали переконливих доказів повної правоти жодної з сторін. Праві можуть бути і наші, і американці. Особисто мені ближче американський підхід, але то "справа смаку".

А проінформував я людей про цю суперечку з однією метою.

Українцям не потрібно вважати зрадниками або дурнями які прийняли невірне рішення ані наших, ані американських військових. Життя покаже - хто був правий. Від помилки не застрахований ніхто. Не треба "вболівати" за якусь одну сторону - ті ж американці сказали вустами Міллі та Остіна , що будуть підтримувати любе рішення українців.

Віримо у професійність наших військових - американці часто перестраховуються тричі задля того, щоби мати "гарантований успіх", та знаємо, що чи так, чи інакше, але в цьому році буде Перемога. А у якому обсязі вона буде та з якими витратами - будемо бачити згодом, час покаже, хто був правий. Тримаємося, українці.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%