Сообщение #2329727 Просмотреть на стене →

До кінця лютого благодійні фонди мають подати звітність в податкову.

В час війни волонтери часто рятували армію, закуповуючи все, від броніків до броньованих машин, від форми до дронів.

Мабуть, кожна українська родина і кожен українець, діти, пенсіонери, всі - донатили на ЗСУ.

Всім важливо знати, як розпоряджалися їх коштами. Я особисто довіряю тим Фондам, хто звітує про кожну копійку.

Деякі фонди немалі кошти використовують на своє утримання. І про це теж мають знати ті, хто донатять.

Благодійні фонди, громадські організації готують річний податковий звіт (Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації), який подається до органів ДПС, протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

А ще до органів статистики та ДПС подається фінансова звітність, яка є невід’ємною частиною Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації.
Строки подання – не пізніше 28 лютого року, що настає за звітним роком.

Отже, залишилося три тижні до граничного строку.

Навіщо про це нагадую❓
Тому, що днями мене запитали, чи знаю я про те, що є БФ і ГО, які дуже активно «збирають» кошти для допомоги ЗСУ, але при цьому велику частину донатів витрачають на своє утримання⁉️

Звісно, я знаю і нагадую тим, хто не звертає уваги або для них це майже не важливо, що згідно з ч. 3 ст. 16 Закону №5073 розмір адміністративних витрат благодійної організації не може перевищувати 20% доходу в поточному році.
Тобто з кожного мільйона гривень – 200 тисяч на себе і в тому числі на рекламу (за комерційними розцінками в тому числі)❗️❗️❗️
Здається, забагато❗️

Справді, це величезна розкіш, як на мене, витрачати на свої зарплату (з податками на неї), відрядження і навіть рекламу кошти людей, які, допомагаючи з останньої копійки, впевнені, що все, до решти, йде на важливі для кожного-кожного цілі – ДОПОМОГУ НАШИМ ЗСУ.

Можливо, забігаю трохи наперед, але не хочу, щоб оприлюднена звітність фондів і організацій шокувала/розчарувала наших непохитних у своїх намірах головних меценатів – громадян України (від пенсіонера до благодійника зі статками).
Щоби суми, які витрачені на утримання фондів, а не на ЗСУ не шокували ВАС.

Яка ВАША думка?

@Ніна Южаніна
 
Последние новости
Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%