Сообщение #2326934 Просмотреть на стене →

«Ображена ліверна ковбаска», схоже, вже готує передачу Leopardʼів. Заважає лише незакритий гештальт з Байденом

Міністр оборони Німеччини збирається до України, Бундесвер  [стверджує Spiegel] уже вибрав 19  Leopard-2A5 для передачі Україні, та вже готовий тренувати українських танкістів. Все вказує на те, що Шольц намагається уникнути статусу путінського посіпаки, що зриває підготовку України до весняного контрнаступу.  Не вистачає лише одного: «ображена ліверна ковбаска» (як свого часу канцлера назвав тодішній посол в Німеччині Андрій Мельник) досі прилюдно не визнав, що готовий передати танки Україні. Моя версія його дивної поведінки така: 

🫵 Шольц перетворив Leopardʼи у свою козирну карту в економічних торгах з США.

👉 Економіка Європи на тлі війни й санкцій стала дуже залежною від енергетичної політики Вашингтона. Раніше Макрон скаржився, що США продають Європі нафту і газ в 6 разів дорожче, ніж своїм виробникам. Німеччина – головний споживач енергоресурсів у Європі й вона найбільше постраждала від нафтового ембарго.

👉 Торік німецький Focus з гіркотою констатував: «Економіка Німеччини потрапила до «американських лещат», а дії Вашингтона говорять про готовність США забезпечувати національний достаток коштом Європи». Америка субсидіює свій високотехнологічний сектор, натомість змушує ЄС відмовлятися від співробітництва з Китаєм і розвивати виробництво в США. 

👉 Німеччина та Франція з літа вимагають від США поширити дію закону про зниження інфляції на європейські компанії, бо ЄС банально не може запропонувати своїм виробникам співвимірні субсидії для переходу на зелене виробництво. США не хочуть цього робити.

👉 У листопаді міністр економіки Німеччини Хабек, а в грудні й голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликали ЄС відповісти на американський закон, але поки все лише на рівні розмов. США витратили на програму $369 млрд, у ЄС таких грошей немає. У січні Шольц кілька разів вів переговори з Байденом. У публічну площину потрапляли лише епізоди про Україну, але німецькі ЗМІ допускають, що коло тем зачіпало й економіку. 

🫵 Шольц може догратися з танками. Зараз на канцлера чинять шалений тиск як соратники, так і опоненти. Розмови про травми історії, на які посилається канцлер, сьогодні ведуть переважно євроскептики й друзі Путіна.

👉 «Зараз твориться історія, а Німеччина, на жаль, знову продемонструвала невпевненість», - заявила голова комітету Бундестагу по обороні Марія-Агнес Штрак-Циммерман. «Результатом конференції у Рамштайні буде, на жаль, подальша ізоляція Німеччини», - додає депутат Бундестагу від опозиційного ХДС Родеріх Кізеветтер.

👉3/4 німців підтримують постачання танків Україні [опитування Bild].

👉 Німеччина втрачає статус лідера євроспільноти. ЄС фрагментувався як ніколи раніше. Берлін окремо, Париж окремо, а країни Східної Європи відкрито орієнтуються на Вашингтон.

Шольц показово не піддався тиску Байдена і заблокував передачу танків, але погодився навчати українські екіпажі та відправляє главу Бундесверу до України. Це означає, що німці готуються передати машини якраз під самий контрнаступ. А зараз розігрують виставу. 

Підписуйтеся на "Орестократію". Заряджає оптимізмом. 
 
Последние новости
Вячеслав Суркис: «Дети из Академии «Шахтера» непрерывно оскорбляли меня, моего отца, всю мою семью» В'ячеслав СУРКІС: "Діти зі "Шахтаря" почали ображати мою родину, мене, деяких гравців "Динамо" та сам клуб" В'ячеслав Суркіс порівняв святкування голу "Динамо" U-19 у ворота "Шахтаря" з діями Степаненка у 2016 році "Намагався мене вдарити". Воротар "Динамо" U-19 розповів, що сталося після фінального свистка матчу зі "Шахтарем" Сборная мэров Украины под руководством Ковальца заняла третье место на Евро-2024 В Комитете арбитров УАФ оправдали пенальти в ворота «Динамо» в матче киевлян с «Шахтером» "Мені сподобалося, як він перетворив "Динамо" після Луческу". Легенда киян високо відзначив роботу Шовковського Забив 15 голів. Колишній нападник "Динамо" потрапив до резервної команди сезону чемпіонату Кіпру Игорь Цыганик: «В матче «Динамо» — «Кривбасс» ожидаю довольно интересную игру с голами» Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%