Сообщение #2315216 Просмотреть на стене →

Cy
M2A2 Bradley – найцінніше в цих БМП, звичайно, не ПТРК TOW-2, не 25 мм гармата і броня, що тримає 30-мм снаряди і РПГ.

Хоча машину багато модернізували для виживання саме на передку – кевларовий підбій, перенесення боєкомплекту вниз і назад, сталеві накладки, автоматична система пожежогасіння, збільшення ваги до 30+ тонн за рахунок броні з позбавленням можливості плавати, новий 600-сильний двигун.

Найважливіше – нічний канал у водія, тепловізор у командира та тепловізійний канал у комбінованому прицілі у навідника.

Плюс лазерний далекомір, навігатор та цифрова радіостанція.

Наприклад, у БМП-3 тепловізор є тільки у навідника-оператора, росіяни змогли наздогнати американських однокласників аж модернізації 1991 року.

Тобто Bradley має значну перевагу в пошукових можливостях, у супроводі цілі, у збереженні ситуативної поінформованості через радіоканал і навігатор, у порівнянні зі своїми пострадянськими «побратимами».

Загалом на дві бригади техніки від США, причому від стройових БМП, до артилерії та тилу.

Ймовірно й амбуланси, різні спеціальні апарати (артилерійської розвідки, ПТРК та ПЗРК команд тощо).

До них 18 САУ M109A6 Paladin – дивізіон під ключ, навіть із 18 машинами заряджання FAASV. Самохідки можуть стріляти високоточним «Екскалібуром» – їх у боєкомплекті 10 з 39 на борту.

Вже четверта модернізація 32-тонної американської САУ, зачепила систему керування вогнем, систему навігації, захищений цифровий канал з машиною управління вогневим взводом.

Два дивізіони – 36 гармат буксованих 105 мм гаубиць M119.

Впевнено переходимо на 105 мм у багатьох частинах, це мобільна, точна гаубиця, що довше живе за рахунок меншого навантаження на ствол і механізми через віддачу, яка добре проявила себе на фронті.

Загалом украй важлива поставка – армія України зараз спирається багато в чому на моторизовану піхоту.

І сформовані частини корпусу резерву, і формування третьої черги, і ТРО – це ноги піхоти, нерідко з волонтерськими джипами та мобілізованими зерновозами.

Тому колісні МРАП, HMMWV будуть дуже корисні як для постачання опорників, так і для висадки «десантів» у червоній зоні, санітарної евакуації, як техніка маневрених груп та команд мисливців за бронею.

А М-113 тут і зараз, можливо, навіть краще, ніж все інше, але трохи пізніше – через кількість їх на Заході і розмаїття запчастин.

У нас їх буде добряче за 500 штук, а чим більше батальйонів в умовах протяжного фронту буде механізовано, тим краще – саме кількість вирішить результат війни у фазі виснаження.

При цьому M2A2 Bradley ODS – це краще, ніж будь-що, що є на озброєнні у росіян.

Поставки їх нам тільки починаються, а БМП-3 із 600 поставлених, понад 200 вже вирушили на концерт до Кобзону, ще частина потребує капітального ремонту та задіяна у навчальних частинах.

Жарт про те, що Захід ще нічого не починав, звичайно, не жарт.

Як і той факт, що нам все ще потрібно більше, не просто чергові гарні слова.

Західна допомога Україні триває і зростає, це той фактор, який багато в чому впливатиме як на перебіг зимової кампанії, так і всієї війни.


Більше:
https://lb.ua/society/2023/01/10/542049_rekordniy_paket_dopomogi_vid_ssha.html
 
+4
Последние новости
"Мені сподобалося, як він перетворив "Динамо" після Луческу". Легенда киян високо відзначив роботу Шовковського Забив 15 голів. Колишній нападник "Динамо" потрапив до резервної команди сезону чемпіонату Кіпру Игорь Цыганик: «В матче «Динамо» — «Кривбасс» ожидаю довольно интересную игру с голами» Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%