Сообщение #2314698 Просмотреть на стене →

Марко про Шарки. Правда,як завжди, десь посередині.

Дивлюсь тема вбросів по БПЛА вже дійшла до політичної сфери. А саме до телеграм-каналів. А саме каналу "Печерський холм"

Не знаю хто веде цей канал в ТГ, але краще пишіть про Притулу в політичній стезі, а про БПЛА взагалом забудьте. Бо це вже схоже на саботаж ЗСУ та ії озброєння. А тут може і по обличчю прилетіти.

Ну і по брехні. Поіхали.

1) Не знаю що робив Шарк у Ростовській області, але це точно не випробування. Шаркі вже випробували і вони працюють на фронті. І до Ростовській області багато километрів фронту, так що можливо що оператори не встигли повернути борт до того як в нього була розряджена батарея, це може бути наслідками як сильного вітру, який панував в новогодні дні на Донбасі, так і іншими причинами. Для того щоб знайти Шарк у Ростовській області - я вам раджу глянути на карту та подивитесь скільки йому там потрібно пролетіти. Про РЕБ можливо, але пізніше поспілкуємось.

2) Комплекс Лелеки від Де Віро якщо колись коштував 50 тис долларів за 3 літака, то це у 2014 році. Зараз цю вартість потрібно якщо з НДС, помножувати на чотири. Тому що Де Віро в кожній новій генерації еволюціонує, іх комплекс становиться дорожчий, але більш якісний та захищенний. А якісні речі не коштують дешево, нажаль. І все одно Лелека- це мабуть кращій компроміс між ціною/якістю. Тобто іх вартість повністю виправдована.

3) Полноприводній бус "Torsus Terrastorm" потрібен не тільки для того щоб возити комплекс чи катапульту. З цім завданням впорається звичайний пікап. Бус -це маленька командна штабна машина з якої працюють оператори, їдять, чергують, обслуговують вузли літачка. І такі буси ще готовлять до такої роботи, в них встановлюють інвертор, генератор, велику батарею, екран для того щоб виводити на нього зображення з камери БПЛА, і багато різних дрібниць щоб екіпаж був зосередженний на роботі. Апгрейд такої машини теж коштує грошей, але якщо и даєте кваліфікованиій команді високоякісний БПЛА - то забеспечте цю команду нормальними умовами роботи, щоб вони були еффективні на всі 100%. Важко бути еффективним коли тебе в посадці літом доїдають комахи, а взимку ти на крижаному повітрі сидиш дивлячись у ноутбук.

4) Шарк коштує дешевше ніж "Посейдон", дорожче ніж Лелека. В нього абсолютно адекватна ціна як до такого вироба. При тому що це виріб компанії "Укрспецсістемс" яка вже багато років робить БПЛА для ЗСУ. І вона знає як іх робити. І так, в нього дійсно дуже гарна камера. Можна порівняти з "посейдонівською", але там комплекс дорожчий, хоча там тобі і ВТОЛ, і відсутність катапульти, і багато чого цікавого. Ні про які 5.5 раз дорожче неможна казати, це абсолютна брехня.

Ну і ітогове.
РЕБ.
І Лелека, і Посейдон, і Шарк - дуже гарно захищени від ворожого РЕБа. Шарк має антену з позіціонером, яка водить променем борт по небу. Так наземну станцію не бачить ворожий РЕР (промінь йде в гору та пасивні РЛС не бачуть азімут джерела випромінювання, а це означає що по твою душу не прилетять "псевдоланцети" чи тобі не прилетить пакет "Урагану".) Задавити цей промінь ворожому РЕБ дуже важко, тільки на дуже великих дистанціях, і якщо там взагалі є машина в якої вистачить потужності на це.
Всі ті втрати з якими я стикався - це робота нашого РЕБ. І Шарки, І Лелеки, і інші борти, навіть FlyEyE втрачались та падали
коли іх душив наш РЕБ. І це велика проблема доречі, тому що український РЕБ дуже еволюціонував за цей час, але корристуватись ім аккуратніше поки що не навчились. Тому часто буває що наш РЕБ включаючись "кладе" наземну станцію поки борт у небі. Виходить що сам літачок в цей час "давить" ворожий РЕБ, а наземну станцію літачка давить наш РЕБ який включився щоб захистити якийсь квадрат від ворожого БПЛА, але наша машина РЕБу виявилася надто близько до наземної станції і все, літачок втрачає контакт з наземною станцією, у цей час літачку спуфером (можливо і нашим, наші це теж вміють) підкладують інші координати і він відлітає хз куди. Скажу зараз свою особливу думку, але від дій нашого РЕБа зараз втрачається більше наших крил, ніж садять російські крила. І це проблема, звісно.
Але це не проблема Шарка, як комплекса. У літачка є дві ноги, на яких віне позиціонується. Це системи на самом літачку та наземна станція. Задавіть іх разом - і це все одно що змусити людину йти з стиснутими обома ногами. Літачок полетить хз куди, особливо в небі якщо сильний вітер, та ще зі змінними курсами. І так любий БПЛА себе поводить, навіть Байрактар. Але це проблеми коммунікації наших ребівців та бплашників, а не політичних крис з телеграм-каналів.
Тому йдіть нахер, мудаки. Тільки з цього напрямку ми ще експертів по БПЛА не бачили.
 
+1
Последние новости
В'ячеслав Суркіс про головну мету в кар'єрі: "Грати за першу команду "Динамо". А якщо все добре піде..." Вячеслав Суркис: «Дети из Академии «Шахтера» непрерывно оскорбляли меня, моего отца, всю мою семью» В'ячеслав СУРКІС: "Діти зі "Шахтаря" почали ображати мою родину, мене, деяких гравців "Динамо" та сам клуб" В'ячеслав Суркіс порівняв святкування голу "Динамо" U-19 у ворота "Шахтаря" з діями Степаненка у 2016 році "Намагався мене вдарити". Воротар "Динамо" U-19 розповів, що сталося після фінального свистка матчу зі "Шахтарем" Сборная мэров Украины под руководством Ковальца заняла третье место на Евро-2024 В Комитете арбитров УАФ оправдали пенальти в ворота «Динамо» в матче киевлян с «Шахтером» "Мені сподобалося, як він перетворив "Динамо" після Луческу". Легенда киян високо відзначив роботу Шовковського Забив 15 голів. Колишній нападник "Динамо" потрапив до резервної команди сезону чемпіонату Кіпру Игорь Цыганик: «В матче «Динамо» — «Кривбасс» ожидаю довольно интересную игру с голами»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%