Сообщение #2313467 Просмотреть на стене →

Cy
2023-й теж пройде під звуки сирен і вибухів.

Так, нам дали американську ПРО Patriot, у них там добрих кілька десятків батарей на консервації, розгорнуть у країні європейську ПРО SAMP-T, наростять артилерійські системи проти дронів.

По штату Німеччини полк на «гепардах» – 36 машин, а нам дадуть 50 лише німці, а ще обіцяли британці та італійці ствольні зенітки.

Пости з ПЗРК та мобільні групи працюють – десятки підтверджених збитих КР за ціною від мільйона доларів десятки.

Але все, що збиватиметься в нашому небі, падатиме вниз, завдаючи супутньої шкоди.

Нехай не сотнею ракет кілька разів на тиждень, але будуть.

У РФ 8-9 тисяч ракет до С-300 і вони їх виробляють у поточному режимі.

Новіші ракети виробляють, лінії працюють, не тільки зберігання. У росіян у запасі повно «точок» – нагадаю при СРСР вони були в кожній дивізії, ракет як у дурня фантиків, вони їх виробляють у Коврові на заводі. Випустити в день зо два десятки, якщо ґедзь вкусить – взагалі не проблема.

Ну і скажу, що вони обов'язково наростять виробництво «калібрів» та інших «іскандерів».

Так, є вузькі місця – військова хімія, лопаті турбовентиляторних двигунів, електроніка. Але купуватимуть, робитимуть обхідні шляхи, качатимуть виробництво. Привезуть, дістануть, затягнуть паски – поїсти січки та планувати звільнити Іспанію у Росії завжди любили.

Скільки їх перехоплять, якщо одна з них прилетить особисто моїй сім'ї у під'їзд, вже й не дуже важливо.

Більш ніж впевнений, що наші удари у відповідь дронами за 700 км по Енгельсу – тільки початок. Скоро ми почнемо виробляти довгу руку самі.

Так працює будь-який затяжний воєнний конфлікт.

Але не важливо, скільки бавовни розквітне в РФ, скільки РЛС і нових батарей поставить нам Захід – все перехопити неможливо і перетворити Росію на філію місячної бази нашими можливостями теж.

Тому еволюціонувати доведеться у розосередження; у сховища; у будівельні норми, коли сховища з броньованими вікнами та потужними стінами обов'язкові на кожному поверсі; у систему оповіщення.

Пункти незламності варто відкривати не у фойє шкіл, а в підвалах, роблячи там пункти обігріву, закуповуючи ємності для зберігання води, ховаючи там балони з газом для теплових гармат.

Місцевій владі треба менше фотографуватися з волонтерськими генераторами і більше рапортувати, що відновили радянське укриття, ось адреса.

Реально готуватись до ударів.

Не чекайте, що станеться якесь постачання – ПРО, JDAM, літаки, і все вирішиться. Ми маємо цю хворобу з 2014-го року.

Ура, «джавеліни», ура «нептуни» та «гарпуни». А це – просто цеглини наших Сил Оборони.

Перемагає лише та система, яка працює. І її потрібно буде збудувати.

Зиму ми, як держава, переживемо, наше ППО зростатиме і залишиться одним із найсильніших у Східній Європі, РФ уже програла у тій війні, яку вони спланували.

Завдання стоїть пережити її особисто кожному з нас. Ракетна війна продовжиться, але РФ не зможе виконати у ній свої завдання.

Проте нам усім ще багато для цього належить зробити. Бережіть себе!


https://lb.ua/society/2022/12/29/540800_2023_raketna_viyna_trivatime.html
 
+4
Последние новости
"Це можна вважати результативною помилкою арбітра". Журналіст прокоментував епізод з пенальті у матчі "Шахтар" - "Динамо" Журналіст: "Я не зовсім розумію, чому проти "Шахтаря" не вийшов з перших хвилин Ярмоленко" "Треба платити гроші, тут нічого не зробиш". Журналіст висловив думку, які позиції варто посилити "Динамо" "Шахтар" – "Динамо" – 1:0: числа та факти Із чотирма гравцями "Динамо". Стала відома заявка юнацької збірної України U-17 на Євро-2024 Игорь Беланов: «Динамо» заставило «Шахтер» обороняться, что в чемпионате очень мало кто может себе позволить» Александр Бабич: «Шовковский понял ошибку, Ярмоленко изменил игру, но «Динамо» потеряло «золото» раньше» Николай Морозюк: «Мне бы очень хотелось, чтобы «Динамо» победило «Шахтер» Олег Шелаев: «Динамо» будет искать свои шансы с «Шахтером» в контратаках» "Моменти будуть у обох команд": Шаран, Костишин та інші тренери поділилися очікуваннями від матчу "Шахтар" – "Динамо"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%