Сообщение #2313176 Просмотреть на стене →

Офіс Генерального Прокурора
🔹 Сербські колеги ділитимуться з українськими правоохоронцями досвідом щодо розслідування воєнних злочинів

Заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко зустрівся з депутатом Народної Скупщини Республіки Сербія Александаром Оленіком та депутатом парламенту автономного краю Воєводина, Республіка Сербія, головою комітету з питань європейської інтеграції та міжрегіонального співробітництва Ненадом Чанаком.

«Я знаю, що Ви спеціалізуєтесь на питаннях воєнних злочинів на території колишньої Югославії. На сьогодні питання забезпечення відповідальності за найтяжчі міжнародні злочини, в тому числі воєнні – є одним з головних завдань і викликів для України», – зазначив Олексій Симоненко.

Кількість жертв та руйнувань, масштаб та системність вчинення найжорстокіших міжнародних злочинів, цілеспрямовані атаки на мирних українців та створення умов, несумісних з життям – дають всі підстави досліджувати обставини можливого вчинення геноциду відносно українського народу з боку збройних сил та вищого керівництва РФ.

Вчинення воєнних злочинів, злочинів проти людяності та злочину геноциду не було б можливим без вчинення злочину агресії. Україна активно працює над створенням Спеціального міжнародного трибуналу за цей злочин, який матиме юрисдикцію переслідувати за нього найвище російське керівництво.

Учасники зустрічі домовилися про обмін необхідним досвідом, аналітичними матеріалами та прикладами важливих кейсів по воєнним злочинам.
 
Последние новости
Тарас Михалик: «Буду болеть за «Динамо», но «Шахтер» уже своего не упустит» "Динамоманія" в Телеграмі! Блогер: "У "Динамо" нарешті з’явився на матч зі "Шахтарем" принаймні один резервіст" "Сумнівів у цьому залишилося мало". Хавбеку "Динамо" пророкують місце у старті збірної України на Євро-2024 "Шахтар" - "Динамо". Першість U-19. Пряма трансляція на YouTube Йожеф САБО: "У "Динамо" Шовковського дуже хороша ігрова дисципліна, за її рахунок вони багато перемагають" "Шахтар" – "Динамо" 0:0. Першість U-19. LIVE!!! Одна зміна у стартовому складі від Ігоря Костюка Олександр Поздєєв - про 0:1 з "Зорею": "Колос" грав набагато краще в плані балансу в порівнянні з матчем проти "Динамо" Андрей Воробей: «В матче «Шахтер» — «Динамо» фаворита нет» УАФ: "У перші тижні роботи команда служби протиправної поведінки превентивно запобігла впливу на результат матчу "Минай" – "Динамо"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%