Сообщение #2313030 Просмотреть на стене →

Давно пора !
https://www.eurointegration.com.ua/news/2022/12/26/7153156/
#історія #Америкасьогодні #VIVAVIVAУКРАЇНА
Україна обговорює зі США визнання Росії державою-агресором – посол
Пані посол України у Сполучених Штатах Оксана Маркарова заявила, що дипломатичний корпус у 2023 році буде зосереджений на тому, щоб американський Конгрес визначив правильний статус для Росії.
Про це, як передає "Європейська правда", Маркарова сказала в інтерв’ю "Суспільному".
Пані посол нагадала, що в США на законодавчому рівні закріплене поняття країни-спонсора тероризму, яке наразі присвоєне чотирьом країнам – Ірану, Кубі, Північній Кореї та Сирії.
За її словами, Україна тривалий час вела переговори з партнерами про те, що Росію необхідно додати в список держав-спонсорів тероризму, щоб "її називали правильно і щоб включились обмеження, що дозволять ще більше ізолювати РФ". Водночас у Києві розуміють, "що вона (Росія) – не спонсор тероризму".
"Цей статус колись був придуманий саме для країн, які надають допомогу терористичним організаціям на їхній чи іншій території. А Росія сама терорист. Тобто це країна, у якої регулярна армія, уряд, президент, так би мовити, обраний. Вони всі військові злочинці. Вони всі займаються агресією і тероризмом. Тому одне питання- це як ми назвемо, так би мовити, Росію, інше питання – що за цією назвою стоятиме", – пояснила Маркарова.
Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму
За словами пані посла, один із альтернативних варіантів, який обговорювався між Україною та США, передбачає визначення нової категорії для Росії - наприклад країна-агресор, країна-терорист чи країна-агресор, яка здійснює терористичні акти щодо цивільного населення – та ухвалення відповідного закону в Конгресі.
"Для нас це пріоритет, бо ми хочемо, по-перше, назвати правильно і надати оцінку законодавче і політично, а друге і найголовніше – це що ж буде в суті цих обмежень. І ми вважаємо, що мають бути максимальні обмеження, як під кутом зору законодавчого забезпечення, санкцій, обмежень, контролю експортних, які не дозволять Росії продовжувати вести цю війну. Це ще все в роботі. Це ключовий пріоритет на 2023 рік", – наголосила вона.
Раніше ЗМІ повідомляли про роботу в Конгресі США над швидким внесенням законопроєкту, який засудить Росію як державу-агресора, але про визнання РФ спонсором тероризму не йдеться. Таке визнання надасть президенту США нові санкційні повноваження щодо російських чиновників.
Визнання Росії державою-спонсором тероризму призвело б до міжнародної ізоляції Москви та змусило б США накладати додаткові обмеження на країни, які взаємодіють з Кремлем. Адміністрація Байдена раніше відкинула ці вимоги, заявивши, що це зв'язало б руки США у взаємодії з Росією в цілому і заблокувало б будь-які дипломатичні зусилля, спрямовані на припинення війни Росії проти України.
 
Последние новости
"Мені сподобалося, як він перетворив "Динамо" після Луческу". Легенда киян високо відзначив роботу Шовковського Забив 15 голів. Колишній нападник "Динамо" потрапив до резервної команди сезону чемпіонату Кіпру Игорь Цыганик: «В матче «Динамо» — «Кривбасс» ожидаю довольно интересную игру с голами» Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%