Сообщение #2300849 Просмотреть на стене →

Cy
Зараз Берлін планує передачу ще 20 ЗСУ «Гепард» (7 – у процесі, 13 – у трішки віддаленій перспективі).

Попри те, що в медіа багато плакалися про застарілі машини, вони виявилися ефективними навіть проти крилатих ракет.

Нічого дивного, випробування по них проводилися, радар супроводження цілі і датчики швидкості снарядів на стволах дають можливість коректувати стрільбу, а досить потужний 550-грамовий снаряд вигризає в ракеті дірки, як щур у сирі.

Пів сотні самоходок, здатних збивати вертольоти, «шахеди», дозвукові ракети, не давати комфортно працювати штурмовикам – модно, стильно, молодіжно.

Плюс німецька якість і супровід по запчастинах, боєприпасах, ремонту.

Також концерн "Rheinmetall" уклав контракт на виробництво двох комплексів ППО "Skynex" для невідомої країни. Німецькі медіа вже заявили, що це для нас.

Мова про два комплекси, не дві гармати як можна було подумати.

Катар купив 12 "Oerlikon Mk 3" і оглядовий радар за 210 млн євро.

"Rheinmetall" уклав контракт на 182 млн євро – ймовірно, буде трішки менше гармат за рахунок їхньої моторизації (на що окремий бюджет у розмірі 12 млн євро) і трохи більше «очей».

Родзинка "Skynex" у програмованих 35 мм снарядах "Ahead" 35х228 мм.

Далекоміри, автоматичний радар наведення, який сам захоплює ціль у секторі. І АСУ, що автоматично відкриває вогонь, заміряючи швидкість снарядів і їхнє відхилення датчиками на стволах.

Програматори котушки виставляють підривач на визначену висоту та випередження, вводячи дані з корекцією безпосередньо в процесі вильоту.

І по курсу в потрібній точці вибухають хмари вольфрамової шрапнелі, що пробиває навіть броньовані цілі на кшталт штурмових вертольотів і здатне перехопити невеликі балістичні цілі, такі як реактивні снаряди.

Тим більше, є режим чистої кінетики, коли снаряд не підривається, а б'є по цілі всією своєю масою.

Строк реалізації (боєприпаси, навчання, запчастини, операція передачі) – весна 2024 року.

Катар теж заплатив у 2019 році, а отримав у 2022-му – швидкість у збройових контрактах важко наростити.

Тому тепер у Москві знають: навіть якщо будуть втрати «гепардів», знос стволів, ремонт, підтримка України не припиниться.

І в перспективі, що б ворог не зробив і які засоби доставки не закупив би в Ірані – технологічно він відставатиме на війні проти України все більше і більше.

https://lb.ua/society/2022/12/12/538773_posilennya_ppo_made_germany.html
 
+9
Последние новости
Виталий Пономарев: «Рух» не будет специально настраиваться на игру с «Динамо» Илья Забарный: «Спасибо за сезон! Следующая остановка — Евро!» Іспанські ЗМІ описали гру Довбика, Циганкова і Яремчука: що журналісти зрозуміли з українського дербі Журналіст: "Головне, що пенальті у матчі "Динамо" - "Кривбас" не вплинув на жодні турнірні позиції" Легіонер "Динамо" потрапив на чемпіонський постер своєї команди «Матч с «Динамо» — своеобразный финал. Это будет один из важнейших матчей в истории нашего клуба», — защитник «Руха» Роман Яремчук — Фьюри: «Спокойной ночи, Тайсон» (ФОТО) Болельщики назвали лучшего игрока матча «Динамо» — «Кривбасс» Игорь Суркис — Александру Усику: «Ваша воля к победе является настоящим примером для представителей всех видов спорта» Сергей Ребров: «Я всегда на связи с Миколенко, надеемся, что он начнет тренироваться в общей группе 30 мая»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%