Сообщение #2297716 Просмотреть на стене →

Ціна питання - 425 млн грн.
Але комусь вигідно відключати світло...

Олександр Глухівський

З відкритих джерел можна дізнатись, що майже увесь час без електрики перебуває пів країни. Рівномірно, по черзі, за графіками, та вимкнено саме половина споживачів електрики. Але... Вимикають як вранці, як вдень, так і ввечері та навiть вночі... Та справа у тому, що споживання (навантаження) на електромережі вдень та ввечері вiдрiзняються інколи у рази. За твердженням офіційних джерел, рiзниця навантажень між денним та вечірнім споживанням в Україні (до 24 лютого 2022 року) становила у зимовий період 8000 МВт. Це при тому, що загальна потужність споживання не перевищувала 13 000 -15 000 МВт. Зрозумілою для більшості мовою - рiзниця навантажень на електромережу протягом доби така, що у години мінімального споживання вона менша, ніж половина споживання у години максимального споживання.
Ще більш зрозумілою мовою: денне (обідне) навантаження на електромережу менше, ніж половина вечірнього навантаження.
Тобто, у вечері вся Україна, за умови відключення 50% всіх споживачів, створює навантаження більше, ніж вся Украïна вдень без вимкнення.
Тоді питання: навіщо вдень вимикають електрику? Які перевантаження компенсують?
Ну, і наостанок родзинка: протягом 2020-2021 року, вироблення електроенергії атомними електростанціями скоротили на 35-40%.
За умови, що вся атомна енергетика складала 50%, то запас потужності на АЕС склав майже 20% від потужності всієї електроенергетики країни. Хтось після прочитаного втратить спокій, але не варто хвилюватись: насправді в Україні за останні пів року не було зруйновано жодного генератора електростанції потужністю понад 1000 МВт

Жодного. Отi дрони-шахiди не здатнi зруйнувати генератори електростанцій. Хто хоч раз був у машинній залі електростанції - знає чому. Руйнування стосуються лише розподільчих та трансформаторних станцій, що стоять просто неба і ніяк не захищені від обстрілу. Загальна кількість зруйнованих невідома, але за повідомленнями ЗМІ Їх не більше 50 різних потужностей та різного ступеню руйнації. Найдорожчий трансформатор для таких підстанцій коштує не більше 6 млн гривень. Комутуючі елементи та прилади таких підстанцій коштують не більше 40% від вартості трансформатора, тобто не більше 2,5 млн гривень. Тобто відновлення найбільшої найдорожчої підстанції (без вартості робіт) складає не більше 8,5 млн гривень. Якщо всі згадані підстанції були зруйновані на 100%, то загальна вартість запчастин та агрегатів для відновлення становить не більше 50*8,5=425 млн гривень. Це значно менше вартості супутника Притули і у два рази більше вартості закупівлі тим самим Притулою британських броньовиків. У валюті Євросоюзу це взагалі 10 млн евро. Ще раз для тих, хто з першого разу не зрозумів: НАЙБІЛЬША ВАРТІСТЬ ВІДНОВЛЕННЯ СИСТЕМИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ НЕ МОЖЕ ПЕРЕВИЩУВАТИ 10 МЛН ЄВРО. Саме тому, у моєму рідному Чернігові, коли у березні 2022 року було зруйновано майже все вщент, вулицями лежали опори електромереж Десятками, дроти були зірвані десятками кілометрів, третина трансформаторних підстанцій вигоріла настільки, що повалились навіть цегляні стіни - на відновлення електропостачання найвіддаленішого будинку на околиці міста пішло рівно 3 тижні з дня припинення артобстрілів.
 
Последние новости
Виталий Пономарев: «Рух» не будет специально настраиваться на игру с «Динамо» Илья Забарный: «Спасибо за сезон! Следующая остановка — Евро!» Іспанські ЗМІ описали гру Довбика, Циганкова і Яремчука: що журналісти зрозуміли з українського дербі Журналіст: "Головне, що пенальті у матчі "Динамо" - "Кривбас" не вплинув на жодні турнірні позиції" Легіонер "Динамо" потрапив на чемпіонський постер своєї команди «Матч с «Динамо» — своеобразный финал. Это будет один из важнейших матчей в истории нашего клуба», — защитник «Руха» Роман Яремчук — Фьюри: «Спокойной ночи, Тайсон» (ФОТО) Болельщики назвали лучшего игрока матча «Динамо» — «Кривбасс» Игорь Суркис — Александру Усику: «Ваша воля к победе является настоящим примером для представителей всех видов спорта» Сергей Ребров: «Я всегда на связи с Миколенко, надеемся, что он начнет тренироваться в общей группе 30 мая»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%