Сообщение #2281081 Просмотреть на стене →

Зібрали для вас ключове з роботи НАБУ/САП за тиждень, що минає.

🔘 6 років ув'язнення з конфіскацією майна отримав ексчиновник з системи Мін’юсту Михайло Дзюдзь. Посадовця взяли на хабарі в 1000 доларів в його останній робочий день. НАБУ встановило, що він щомісячно отримував хабарі від підпорядкованих керівників тюрем.

🔘 Нардепка від Слуги Народу Анна Колісник отримала підозру за брехню в декларації на 4,4 млн грн. Вона приховала користування двома квартирами у Києві на 3,5 млн грн та автомобілем Honda, а також не повідомила про перебування у її власності приміщення у Харкові.

🔘 Прокурори САП відправили до суду справу щодо депутата Київради від Слуги Народу Владислава Трубіцина і його спільників. Справа стосується ймовірного отримання ними 1,39 млн грн в обмін на допомогу із розміщенням у Києві мобільних точок торгівлі.

🔘 Підозри отримали ексдиректор держпідприємства Укрбурштин та двоє його співучасників. Їх підозрюють у підробці документів, що призвело до замаху на заволодіння 58,76 млн грн.

🔘 Детективи НАБУ викрили вже третій епізод розкрадання коштів на закупівлях автоматів для прийому використаних пляшок та банок. Цього разу на закупівлі автоматичних пресів ймовріно наварили майже 2 млн грн.

🔘 ВАКС за систематичні неявки в суд наклав максимальні грошові стягнення у 5200 грн на Павла Вовка та його посіпак з ОАСК (суддів Аблова, Саніна, Келеберду, Качура, Погрібніченка, Огурцова). Якщо така поведінка повториться, суд може застосувати примусовий привід.

🔘 ВАКС взяв під варту начальника департаменту по роботі з корпоративними VIP-клієнтами Укргазбанку, який є підозрюваним у справі розкрадання з банку 206 млн грн. Альтернативна застава - 35,1 млн грн. Підозрюваним у цій справі також є ексголова НБУ Кирило Шевченко.

🔘 5 років умовно зі штрафом у 17 тисяч грн отримала ексчиновниця ДП Держінформ’юст. Вона визнала вину, уклала угоду з прокурором і тепер має частково відшкодувати 500 тисяч грн шкоди.

🔘 5 років умовно отримав учасник схеми з виведення 787 млн грн з Реал банку Курченка. Директор пов'язаної з Курченком фірми пішов на угоду з прокурором і дав викривальні показання на організаторів та інших учасників схеми.

P.S. Розпочався добір прокурорів САП на 8 вакантних посад. І це шанс для чесних і гідних прокурорів. В конкурсній комісії будуть представники громадських організацій, в тому числі ЦПК, тому сміливо подавайтесь! Або передайте інформацію про конкурс знайомим, яких бачите в САП.

Прийом документів триватиме до 24 жовтня. Документи можна подати як особисто, так і онлайн. Вимоги до кандидатів тут: https://www.gp.gov.ua/ua/posts/ogolosennya-pro-provedennya-vidkritogo-konkursu-z-vidboru-kandidativ-na-zainyattya-posad-prokuroriv-sap
 
+3
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%