Сообщение #2270960 Просмотреть на стене →

Cy
«Наш розрахунок – 13 чоловік і три машини БМ-21. Ми там у ці перші дні були єдиним артилерійським підрозділом. Нам повідомили, що якщо ми звідти поїдемо, значить, Вишгород – все», - розповідає капітан 128-ої окремої гірсько-штурмової закарпатської бригади (Закарпатський легіон) Василь Боєчко.
На початку серпня він отримав Золоту Зірку Героя України від президента Володимира Зеленського за те, що його артилерійський розрахунок стримав шалений наступ російських окупантів на Київ одразу на двох надскладних напрямках – вишгородському та ірпінському.
💬 «Першого дня нам вдалося розбити дамбу на ГЕС. Ми пустили воду та затопили російську техніку, яка зі сторони Демидова йшла в бік Києва. Так одну сторону наступу ми закрили, ворог не зміг прорватись. Бо якщо б росіяни йшли з двох сторін, – навіть не знаю, як воно було б. Може би й прорвали десь оборону. Територія дуже велика, і закрити її було би важко. У Вишгород, думаю, ворог би зайшов», - каже він.
Його підрозділ буквально вгризся у заледенілий Лютізький плацдарм і працював там понад місяць. У перші дні три машини БМ-21 та 13 людей його розрахунку – це була єдина артилерія, яка зупиняла росіян на цих напрямках.
Герой України, капітан Василь Боєчко розповів як військові не допустили оточення Києва, скільки окупантів знищили та що ці бої змінили у ставленні до росіян.


Читаєш ці всі історії, а в голові постійно крутиться фраза про шашлички на травневі. Наскільки було б менше героїв, якби хоч шось підготували.
 
+11
Последние новости
"Це можна вважати результативною помилкою арбітра". Журналіст прокоментував епізод з пенальті у матчі "Шахтар" - "Динамо" Журналіст: "Я не зовсім розумію, чому проти "Шахтаря" не вийшов з перших хвилин Ярмоленко" "Треба платити гроші, тут нічого не зробиш". Журналіст висловив думку, які позиції варто посилити "Динамо" "Шахтар" – "Динамо" – 1:0: числа та факти Із чотирма гравцями "Динамо". Стала відома заявка юнацької збірної України U-17 на Євро-2024 Игорь Беланов: «Динамо» заставило «Шахтер» обороняться, что в чемпионате очень мало кто может себе позволить» Александр Бабич: «Шовковский понял ошибку, Ярмоленко изменил игру, но «Динамо» потеряло «золото» раньше» Николай Морозюк: «Мне бы очень хотелось, чтобы «Динамо» победило «Шахтер» Олег Шелаев: «Динамо» будет искать свои шансы с «Шахтером» в контратаках» "Моменти будуть у обох команд": Шаран, Костишин та інші тренери поділилися очікуваннями від матчу "Шахтар" – "Динамо"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%