Сообщение #2247714 Просмотреть на стене →

Отаке знайшов:

Здобуття інформації - це важливо, звісно. Але це є тільки однією і (менш важливою в сучасному світі) складовою процесу застосування інформації.

Тому коли люди розказують про якісь там роздільні здатності супутника (які до речі, ймовірно, завищені, але Бог з ним), але не розповідають нічого про алгоритми аналізу терабайт даних за лічений час - то для мене це ознака професійного дна.

Інакше кажучи: ну отримаєш ти той знімок, нехай він буде в найкращій в світі якості і що далі? Ти будеш сидіти з лупою і рахувати пікселі на моніторі?
І як серед октильйонів чи децильйонів сіро-чорно-білих пікселів ви ідентифікуєте 4 пікселі вашої військової цілі?
З тою умовах, що ваша ситуація передбачає динаміку, ціль змінюється в координатах і на ідентифікацію цілі серед децильйонів пікселів у вас є секунди.
Ну... бо ви ж самі розказуєте про "застосування на полі бою".

То чи можливе застосування на полі бою таких даних в режимі реального часу? - звісно поки ні. Саме тому, незважаючи на наявність супутників, на полі бою в режимі реального часу в конкретній точці координат використовуються різноманітні дрони.
Нащо тоді пздіть про "застосування на полі бою в режимі реалтайму"?

Ок. Пішли далі.
Ми прийшли до висновку що супутникові знімки вимагають обробки. А отже часу.
А отже, і це головне, РІШЕНЬ. Програм, механізмів, алгоритмів, які б допомогли ШВИДКО ІДЕНТИФІКУВАТИ те що нам потрібно і зосередити нашу увагу на тому що потрібно.

Тепер заходимо на сайт тої кантори і дивимося що вона пропонує. Вона пропонує САМІ знімки (і це нормально, бо аналіз даних - це іншого роду діяльність) і якісь рішення по моніторингу природніх явищ, без деталізації що і як.

Чи це те що нам потрібно (за умови належної якості знімків)? Ні, це тільки частина. Бо немає жодних даних як аналізувати ДЛЯ НАШИХ ЦІЛЕЙ ці дані.
І, судячи з усього, контора не пропонує ніяких рішень з аналізу.
Немає жодної інформації про це на сайті контори.
Немає жодної інформації про це від тих хто купляв їх послуги.
І виходячи з "професіоналізму" людей, які описують лише технічні характеристики фото і не описують як вони будуть їх аналізувати, ці "професіонали" навіть питань таких не задавали перед покупкою. Навіть собі.

А тепер трохи лікбезу про військові і цивільні супутники. Чи то, пак, про їх призначення. Бо зрозуміло, що цивільні супутники можуть фоткати і фоткають військові об'єкти. Але в чому ж різниця. А різниця якраз (в тому числі) в алгоритмах обробки даних, в ідентифікації об'єктів.

І те що ми отримуємо від наших партнерів пройшло через сотні алгоритмів і різноманітних перевірок перш ніж було ідентифіковано як військова ціль.

А тут ми що маємо, крім набору пікселів?)
Ну, мабуть, ще зможемо вибрати точку на земній кулі і показати набір пікселів для неї. На якийсь момент часу. Все.

Чи можна було розробити програму, яка б це все аналізувала, ці всі пікселі, зміни, динаміки, проводила ідентифікацію так як нам треба у військових цілях? - звісно можна.
Чи можна це зробити волонтерськими зусиллями? - бугага.
Чи можна це зробити за місяць? -БУГАГАААА
Чи думав хтось про це? - це навіть не смішно.

Вітаю!
 
+2
Последние новости
"Це можна вважати результативною помилкою арбітра". Журналіст прокоментував епізод з пенальті у матчі "Шахтар" - "Динамо" Журналіст: "Я не зовсім розумію, чому проти "Шахтаря" не вийшов з перших хвилин Ярмоленко" "Треба платити гроші, тут нічого не зробиш". Журналіст висловив думку, які позиції варто посилити "Динамо" "Шахтар" – "Динамо" – 1:0: числа та факти Із чотирма гравцями "Динамо". Стала відома заявка юнацької збірної України U-17 на Євро-2024 Игорь Беланов: «Динамо» заставило «Шахтер» обороняться, что в чемпионате очень мало кто может себе позволить» Александр Бабич: «Шовковский понял ошибку, Ярмоленко изменил игру, но «Динамо» потеряло «золото» раньше» Николай Морозюк: «Мне бы очень хотелось, чтобы «Динамо» победило «Шахтер» Олег Шелаев: «Динамо» будет искать свои шансы с «Шахтером» в контратаках» "Моменти будуть у обох команд": Шаран, Костишин та інші тренери поділилися очікуваннями від матчу "Шахтар" – "Динамо"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%