Сообщение #2220538 Просмотреть на стене →

Фурса.
Росія ще більше прикручує газ Європі.

Каже в них форс-мажор. Ну то давно відомо, що в них там з головою форс-мажор і те не лікується.
Європа готується до повного відключення. Бо вже зрозуміла, що то не лікується.

За розрахунками ЄС, відключення газопостачання може зменшити ВВП Єврозони на 1,5% у разі найгіршого сценарію під час найхолоднішої зими. На 1,5%, Карл. Це їх офіційний прогноз. Офіційний найгірший прогноз бюрократів, які зазвичаю перестраховуються по повній.

Тобто якщо б за звичайним сценарієм ВВП ЄС зростало на 2,2%, то у разі супер радикальних дій Росії на газовому ринку ВВП ЄС може зрости на 0,7%. Але все рівно зрости.

Тому дуже тішать усі ці потугу Лаврова-Мєдвєдєва-Патрушева і інших кремлівських божевільних, які погрожують Європі «Кузькіною мамой» і економічним колапсом. Така собі форма імпотенції. При тому, що падіння ВВП Росії буде на порядок більше, а перспективи на порядок гірші.

І так, це та гра, в яку можна грати лишень один раз. Бо з наступного року ЄС переорієнтується. І знайде інші джерела чи то постачання газу, чи то енергії. А от Газпром свій газ зможе тіки спалювати, бо немає інфраструктури його подіти. Тобто газові доходи від експорту майже обтуляться, залишивши тіки скудний грошовий потік з Китаю, які отримає собі майже безкоштовний газ від продавця, якому нема куди ще продати. Та й зможе купити мізер у порівнянні з ринком Європи. І це все назавжди. Принаймі, допоки живий Путін. Великий стратег.

Радянський союз, навіть перебуваючи під певними санкціями, навіть маючи ідеологічне протистояння з НАТО завжди залишавсся надійним постачальником газу. Бо, схоже, у кремлівських комуністів було більше клепок у голові, ніж у клемлівських КГБістів.

Спочатку Путін вів газові війни з Україною. І Україна скоротила імпорт газу в 5 разів, повністю зупинивши будь-які покупки безпосередньо у Газпрома. Зараз Путін розпочав ту саму історію із цілим ЄС. Із наперед відомим результатом. Геній. Кремлівський геній з бункера.

Залишаються тільки нафтові доходи. Але от біда, якщо економіка Європи буде падати і це буде загрожувати рецесією, то впадуть ціни і на нафту. А Росія вже продає свою нафту дешевше, ніж робила це до 24 лютого. І подає менші об’єми. А далі більше. Бо недаремно їздив Байден на Близкький Схід. Просто так він би не літав до принця, який любить розпилювати людей, ставлячі себе під удар суспільства у Вашингтоні. За таке він мав щось отримати. І це щось має бути виражено у відсотках збільшення видобутку, як самої Саудівської Аравіі, так і ОПЕК. Та й розмови про обмеження ціни на російську нафту не вщухають.

А частка нафтогазових доходів в бюджеті Росії при цьому збільшилась вдвічі цього року. Ну бо імпортних мит більше не збирається, боя кось імпорту не стало. Та й споживання, а значить і податки на нього, в Росії падають. Ну бо не має народ-бурундук активно ходити у магазини. У православному Ірані так не прийнято. Таким чином, Росія роблячи боляче комусь, тій смій Європі, у будь-якому разі робить собі на порядок більшь болючий удар. Але певне то і є та сама загадкова руська душа
 
+3
Последние новости
Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%