Сообщение #2207838 Просмотреть на стене →

Cy
Українські екіпажі РСЗВ M142 HIMARS розповіли американським журналістам про результати застосування системи у перший тиждень.

Як пише видання The Wall Street Journal “лейтенант Коваль”, член екіпажу однієї з чотирьох машин HIMARS, розповів про першу атаку. Тоді був обстріляний штаб російської армії в Ізюмі, який вони розмістили в одній з міських шкіл. За даними української розвідки загинули 17 російських військових, у тому числі полковник та два майори. Ще 20 росіян отримали поранення.

(ага, это все-таки был Хаймарс - t.me/ShrikeNews/4925)

Ще через кілька днів екіпаж Коваля обстріляв казарми росіян в яких спала велика кількість військовослужбовців.

Під час третьої атаки працювали одночасно всі чотири HIMARS. Вони випустили 24 ракети по позиціях росіян в одному і тому ж районі.

Четверта атака була по складу боєприписів у місті Зимогор’я.

“Ми мріємо мати боєприпаси більшої дальності для HIMARS, щоб вражати важливіші цілі“, – сказав журналістам лейтинант Коваль.

Українські екіпажі працюють переважно вночі, щоб мінімізувати можливість бути виявленими російськими безпілотниками. Якщо працюють одночасно чотири машини – то з різних позицій. Введення координат цілей та пуск займає менше хвилини. Через кілька хвилин машини на великій швидкості залишають позиції.

Видання The Washington Post також поспілкувалося з одним з екіпажів M142. За словами військового з позивним “Мороз” HIMARS дав більше свободи у виборі позицій. Оскільки військові впевнені у тому, що завдяки супутниковій навігації ракета влучить точно в ціль, то вони вже не бояться, що на траекторії польоту можуть бути населені пункти і ракета спрацює нештатно.

За словами українського військового реальне відхилення при влучанні ракет HIMARS менше метра.

“У мене немає жодного сумніву щодо того, що ми влучимо. Я знаю, що ракета влучить в ціль, бо вона керується супутником“, – сказав “Мороз”.

Він також розповів, що вражений швидкістю, яку реально може розвивати шасі РСЗВ – до 100 км/год. Інша особливість – система стріляє досить тихо порівняно з радянськими аналогами.

Журналісти відзначили, що на борту машини вже нанесено три позначки за результативні влучання. “Насправді їх шість, ми просто не мали часу нанести інші“, – пояснив боєць з позивним “Кузя”.

Українські екіпажі висловили думку, що мінімальна потреба ЗСУ в HIMARS – щонайменше 50 пускових установок, для того, щоб батареї по 4 машини могли працювати на кожній важливій ділянці нинішнього фронту.
 
+10
Последние новости
Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев Луческу ответил «Рапиду» отказом Николай Павлов: «Динамо» показало, что с этим «Шахтером» можно играть. Киевляне очень сильно провели этот матч» Источник: базовым городом для проведения квалификационных матчей Лиги чемпионов для «Динамо» станет Люблин 49 лет назад киевское «Динамо» впервые в своей истории выиграло Кубок обладателей Кубков (ВИДЕО) Захисник "Динамо" цього сезону більше не зіграє: гравець, який перебуває в оренді, відновлюється після травми "Бражко сильніший за Степаненка". Колишній захисник "Динамо" високо оцінив рівень опорника киян
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%