Сообщение #2203855 Просмотреть на стене →



🕐 Нещодавно ми перетнули 100-денну позначку в протистоянні окупантам. Перші 100 днів показали всьому світові, що Україну точно не здолати військовим шляхом. І це спонукає весь цивілізований світ й надалі підтримувати нашу країну у боротьбі зі злом, а нам з вами — дає відчуття невідворотності перемоги.

Але, чи довго ще чекати?

На мою думку це питання є досить шкідливим, і може занурювати нас в синдром відкладеного життя.

Інколи ми думаємо про те, як складеться життя України в майбутньому, рахуємо дні в очікуванні перемоги, повернення додому чи певного переломного моменту, після якого нарешті почнеться або повернеться справжнє життя.

Ми думаємо, що справжнє життя ще буде, а зараз воно тимчасово відклалось у часі. Дні, які ми зараз проживаємо, ніби то й не рахуються і не мають особливого значення, вони просто фон на шляху до «мирного майбутнього».

Особливо гостро, це відчуття може проявлятись якщо ми не в рідному місті. Ми можемо відчувати себе глядачем, який ніби дивиться фільм про те, як у місцевих людей продовжується нормальне життя. Ми не асимілюємось і не стаємо частиною цього міста, тому що наше життя відновиться тоді, коли ми повернемось додому.

Це і є — ознаки синдрому відкладеного життя і щоб позбавитись його необхідно свідомо змінювати власну життєву стратегію, приділяючи якомога більше уваги теперішньому моменту.

Звісно, від наших планів на «після війни» відмовлятись не слід, але необхідно придивитись до них уважніше, можливо, в очікуванні майбутнього вже зараз необхідно брати життя в свої руки й робити максимум для досягнення певної мети.
Особисто для мене перевіркою того, чи на вірному я шляху є відповіді на два питання:

☝️ Чи корисно те, що я зараз роблю? Для кого це важливо?

Шанси, які у нас є сьогодні — по своєму унікальні. Тому необхідно діяти відповідно до обставин — працювати, піклуватись про тих хто поруч, приносити користь своїми діями, а ще — необхідно продовжувати мріяти, навіть коли це складно робити.

Саме такий підхід допомагає більш раціонально використовувати час — один із найдорожчих ресурсів що в нас є.
 
+2
Последние новости
Источник: базовым городом для проведения квалификационных матчей Лиги чемпионов для «Динамо» станет Люблин 49 лет назад киевское «Динамо» впервые в своей истории выиграло Кубок обладателей Кубков (ВИДЕО) Захисник "Динамо" цього сезону більше не зіграє: гравець, який перебуває в оренді, відновлюється після травми "Бражко сильніший за Степаненка". Колишній захисник "Динамо" високо оцінив рівень опорника киян Рівно 49 років тому "Динамо" вперше в історії виграло Кубок володарів Кубків УАФ начала расследование в связи событиями после матча «Шахтер U-19» — «Динамо U-19» Николай Несенюк: «Украинские футбольные ветры очевидно показывали, что «Шахтеру» не дадут проиграть, а «Динамо» — выиграть» Колишній нападник "Динамо" Назарій Русин може повернутися до Прем'єр-ліги Илья Забарный: «Большое спасибо за эту награду» Прем'єр-ліга привітала "Динамо" із 97-річчям
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%