Сообщение #2186971 Просмотреть на стене →

Zoya Kazanzhy
9 год ·
Ілля Самойленко, офіцер управління розвідки полку Азов Нацгвардії України. Знаходиться на "Азовсталі", разом з іншими бійцями тримає оборону у Маріуполі, який майже повністю окупований росіянами. Останній плацдарм – Азовсталь.
У віці 21 рік, в 2014 році, розпочав військову службу в зоні АТО/ООС. Під час боїв втратив ліву руку та праве око. Зараз має титановий механічний протез та штучне око.
Саме Ілля був одним із тих, хто проводив прес-конференцію з оточеного ворогом заводу "Азовсталь". Він дуже добре володіє англійської мовою, тому для спілкування з представниками закордонних медіа не потребував перекладача. Ілля навчався на історичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. І він мріє завершити навчання, коли закінчиться війна.
Блокада та оборона Маріуполя не мають аналогів у світовій історії. Як і мужність наших бійців.
Я використала всі емоції, але так і не змогла знайти потрібної, щоб висловити, що я почуваю через Азовсталь.
Я пролистую і не можу дивитися звернення командирів звідти.
Все можу дивитися. Їхні звернення – ні.
Папа Римський, Ердоган, ООН, Червоний Хрест, Байден, Макрон – ніхто і нічого не може зробити. НІХТО І НІЧОГО?
В 21 столітті, посеред Європи, скидаючи півтисячні авіабомби, шизоїд нищить наших людей – і з цим нічого не можна зробити?!
Збирають підписи, щоб звільнити наших воїнів. Вже мільйон зібрали. Підписи? Ви серйозно? А без підписів не зрозуміло ж нічого? Може, ще референдум треба провести, щоб проголосувати, хто за, а хто проти? Потім порахувати, зробити презентацію і запустити в єдині новини?
- Що з Маріуполем? – питають у влади, яка зараз має мозок Арестовича.
- – Про…лі, - каже, не моргнувши оком мозок влади. І додає: після війни будемо розбиратися.
Ілля Самойленко на пресконференції сказав:
"Нашій державі не вдалося захистити Маріуполь, нашу підготовку саботували офіційні представники. Ми не отримали жодного "Джавеліна", ніякої нової зброї, нового транспортного засобу. Ми не отримали ніякої підтримки… Проблема у тому, що багато представників влади саботували оборону України протягом останніх кількох років. Ця війна почалася не в лютому, не 24 лютого. І ми постійно на цьому наголошуємо. Наша підготовка була саботована - офіційними особами, урядом. Усі просто нам заважали готуватися до оборони".
А мережу зачищають від незручних питань до влади. От побачите, як набіжать під цей пост боти від влади. Притому, не зразу, а після отримання команди фас. І як під копірку почнуть розповідати, що ми тут «розшатуємо ситуацію».
Всі розмови на тему – як став можливим Маріуполь? що сталось на виході з Криму? чому не були підірвані мости? чому не було евакуйовано цивільне населення, коли стало зрозуміло, що діло йде до оточення? – радять відкласти до «кращих часів». Але для величезної кількості людей «кращі часи» ніколи не настануть.
Єдність під час війни – це не про покриття злочинів. Винні мають бути названі. Щоб уникнути нових трагедій. Пояснення від влади на рівні «проє…і Маріуполь», виглядають особливо цинічними.
Все на потім – наприклад, відключення телеканалів і присутність в ефірі тих ведучих і журналістів, які невпинно і натхненно кликали сюди «русский мир».
Зате панегірики владі і толерування Татарова, Демченка і Єрмака на найвищих посадах якраз на часі.
Єдність під час війни потрібна не лише для того, щоб здолати ворога, а і для того, щоб самим не стати міні-росією з міні-путіним.
На Азовсталі перебувають зараз розумні, освічені, вільні від радянщини, ідейні, з загостреним почуттям справедливості, відповідальні воїни.
Вони потрібні нам ЖИВИМИ.
 
+2
Последние новости
Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%