Сообщение #2181641 Просмотреть на стене →

Cy
Судячи з усього РФ закупає в Ірану систему ППО Bavar 373. Яка є фактичним аналогом російської ж С-300. На рівні ідеї вони аналогічні, чи це взагалі копія, сказати важко, бо Іран дуже секретить внутрянку, щоб на виробництво чи розробників не прилетіла ізраільська ракета. Є параметри, але вони можуть бути фікцією.

Тим не менш за публічними параметрами це аналог С-300. Власне Іран розробив Bavar після того як Росія під тиском Заходу відмовилася поставляту Ірану С-300 у 2015. І Іран цілеспрямовано розробляв саме аналог С-300. Яких у РФ сракой жуй. Може Bavar дещо продвинутіший в плані електронікі та радару, бо створювався на десятки років пізніше за С-300.

Але це не вундерваффе, бо всі ми пам‘ятаємо український цивільний літак, який помилково був збитий іранською ППО. Щоб там не видали іранці - система в них вийшла така ж проблемна, як і С-300.

Я вже не кажу про С-400. Та надновітній С-500, які за даними ЗМІ почали поставляти у війська рф з осіні 2021 року.

Тобто не дуже вже багато сенсу росії купувати іранське ППО. Тим більше навіть Сербія купує китайську ППО.

Є три варіанти навіщо пітун це робить.

Перший варіат - малоімовірний. Можливо пітун більше не довіряє власним анало говнєтам. І ця пускова потрібна, наприклад, для тестів. Після чого російські інженери та генерали отримають кізди.

Другий варіант - найбільш імовірний. Російські генерали збираються забрати все, що на бойовому стоїть у Сирії. Разом з розрахунками. В такому випадку у Сирії пітун залишить саме Бавар, який простіше буде і інтегрувати у систему ППО Асада та іранців у Сирії.

Третій варіант - пітун готується до настільки великої війни, що кількість систем ППО, які випускає російська промисловість, визнана недостатньої. Територія рф - величезна. Російсьска ППО є дуже локальною на території рф, що завжди викликало проблеми у російських генералів. Саме слабкість та локальність російської ППО була основою для острахів рсн перед «ошеломляющім ударом», гіпотетичною тактикою США. Згідно з повідомляєеннями російських генералів США могли спираючись на ПРО завдати першого удару по ядерній триаді та знищити більшість російскьих носіїв ядерної зброї, а потім позиційні райони ПРО США та крейсери УРО знищили б те що встигло злетіти. Звісно США ніколи би першими не пішли на таке, бо навіть одна ядерна ракета, яка б долетіла до території США стала би трагедією та призвела до величезних втрат цивільного населення США. Але пітун в це вірить, саме тому так істерів через розгортання позиційних районів ПРО у Європі і саме тому пітун називав ПРО США агресивним озброєнням.

У випадку якщо російська промисловість не встигає виготовляти всю номенклатуру ППО, посилити їх іранським ППО можливо вважаються гарним рішенням. Іранці мають гарну промисловість і їм потрібні гроші, а росія використає Бавар для прикриття, наприклад, Тополів.

Цей варіант я вважаю також малоймовірним, бо інтеграція системи яка, скоріш за все ніколи не готувалася до експорту, не буде дуже швидкою. Банальний переклад системи керування буде потребувати багато часу, це місяці.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%