Сообщение #2168788 Просмотреть на стене →

Журналіст Остап Яриш з Вашингтона - про брифінг радника президента США Джейка Саллівана:

За оцінками США, Росія передислокувується з північної України до регіону навколо Донбасу. Росія, ймовірно, готується розгорнути додаткові батальйонні тактичні групи з десятків тисяч солдатів на лінію фронту на сході.

В Білому домі вважають, що Росія зосередиться на спробах перемогти українські сили у ширших межах Луганської та Донецької областей. Тоді Росія зможе використати будь-які тактичні успіхи для того, щоб замаскувати попередні військові невдачі.

Салліван додав, що потенційний намір Росії - розширити свою силу та присутність ще глибше в Україну за межі Луганської та Донецької областей.

За оцінками Білого дому, на південному напрямку Росія спробує зробити все можливе для утримання Херсона, щоб забезпечити поставку води до Криму. Прогнозують, що Росія також спробує заблокувати Миколаїв.

На півночі Росія, ймовірно, продовжить наступ на Харків.

Щодо решти територій, то за оцінками США, Москва, ймовірно, продовжить наносити повітряні та ракетні удари. Мета - завдати воєнної та економічної шкоди і посіяти терор. У тому числі, каже Салліван, у Києві, Одесі, Харкові та Львові.

В Білому домі вважають, що кінцева мета Росії – максимально послабити Україну. Але це не означає, що Росія досягне успіху. Наразі російській армії не вдалося досягти своїх військових цілей - у той час як українські військові продемонстрували надзвичайну та відважну роботу.

Джейк Салліван анонсував нові санкції проти Росії вже цього тижня, - а також новий пакет військової допомоги України "найближчими днями".

Окремо від цього, CША разом з партнерами знаходять можливості для поставок Україні інших видів озброєнь - зокрема зенітних систем більшої дальності, артилерійських систем та систем берегової оборони. Але не завжди, за словами Саллівана, можна афішувати всі деталі.
 
+7
Последние новости
Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев Луческу ответил «Рапиду» отказом Николай Павлов: «Динамо» показало, что с этим «Шахтером» можно играть. Киевляне очень сильно провели этот матч» Источник: базовым городом для проведения квалификационных матчей Лиги чемпионов для «Динамо» станет Люблин 49 лет назад киевское «Динамо» впервые в своей истории выиграло Кубок обладателей Кубков (ВИДЕО) Захисник "Динамо" цього сезону більше не зіграє: гравець, який перебуває в оренді, відновлюється після травми "Бражко сильніший за Степаненка". Колишній захисник "Динамо" високо оцінив рівень опорника киян
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%