Сообщение #2166960 Просмотреть на стене →

Гудименко.

Ми часто говоримо слово «перемога». А чи розуміємо ми, що саме стане перемогою для нас?

Навряд чи перемогою стане зупинка активних бойових дій. Ніхто на Донбасі під час чергового «режиму тиші» (були деньки, ага) не називав це перемогою. Навіть в голову нікому не приходило. Всі розуміли, що це лише пауза, затишшя перед буревієм. Something wicked this way comes.

Не стане перемогою для більшості із нас і вигнання російської арміі до кордонів зони контролю на 2021 рік, тобто до адміністративної лінії АРК Крим і лінії розмежування в ООС. Та навіть і повернення у кордони 2013 року. Всі розумітимуть, що вони прийдуть знову. Мобілізуються, перегрупуються і прийдуть. Це теж буде не перемога, а оперативна пауза. Місяць, рік, два – і вони повернуться. З новими ракетами, новими підрозділами недогорілих бурятів і так далі. Хто не вірить, що вони прийдуть знову – згадайте, як і чому війна у Чечні 1994–1996 років стала називатися не просто Чеченською, а Першою Чеченською війною.

Не будемо ми вважати остаточною перемогою і відсторонення/ліквідацію/ув‘язнення Володимира Путіна і його оточення. Тому що ми, на відміну від більшості світових політиків, розуміємо, що росіяни вбивають українців не тому, що так наказав Путін. Навпаки, Путін наказав вбивати українців, тому що так хочуть росіяни. Це їхній запит. Вони ненавидять нас, нашу країну і сам факт нашого існування. Маріуполь є доказом цьому.

Тож для мене особисто перемога буде тільки тоді, коли:

1. Росія зникне з політичної мапи світу, а на її місці опиняться декілька (і чим більше, тим краще) окремих республік, які будуть конфліктувати між собою за ресурси і тому не зможуть атакувати Україну.

2. Білорусь стане зачищеною від військових злочинців, вільною, європейською країною з дружнім нам урядом.

3. Придністров‘я зникне як таке разом із військовою базою росіян.

4. Всі причетні до війни в Україні, у якій би країні вони не знаходились, понесуть справедливу кару. А справедливе покарання може бути лише одне.

5. Росію буде депутінізовано, денацифіковано, роззброєно, доведено до тотальної розрухи і технологічно повернуто до кам‘яного віку.

Пункт 6 від мене особисто. Для мене війна закінчиться тоді, коли мешканці Москви і Петербургу і інших російських міст зрозуміють мешканців Маріуполя, Бучі, Ірпеня, Чернігова, Ізюма, Харкова і інших міст. Ви розумієте, про що я. Так, я хочу помсти. Можете вважати це неправильним і негуманним, але я хочу, щоб було так. Око за око, місто за місто.

Це не всі пункти, звичайно, а лише головні для мене. Ось це і буде перемога, за яку ми стоїмо.

Все інше – лише пауза і затишшя.

Доповідь закінчив. Пішов працювати.
 
+7
Последние новости
Андрей Воробей: «В матче «Шахтер» — «Динамо» фаворита нет» УАФ: "У перші тижні роботи команда служби протиправної поведінки превентивно запобігла впливу на результат матчу "Минай" – "Динамо" ВИДЕО: Как Алиев на всю Оболонскую набережную праздновал выход «Реала» в финал ЛЧ Вячеслав Грозный: «Скажите Луческу, что он не будет в 78 лет тренировать — он посмеется, и все» Александр Гладкий: «Переход в «Динамо» — это больная тема. Я хотел кому-то что-то доказать» "Динамо": "Як і у часи Другої світової війни, зараз доля свободи вирішується на полі бою. Україна бореться із тиранією з боку російського агресора і має її побороти" Збірна України і Євро-2024: в Бельгії відверто відповіли, чи зможуть підопічні Реброва обіграти команду Тедеско Юрий Гура: «Инфраструктура у «Шерифа» просто космос, как у «Динамо» или «Шахтера». Я аж обалдел» Известный экс-полузащитник «Динамо» объявил о завершении карьеры Єгор НАЗАРИНА: "Наскільки непросто буде грати проти "Динамо"? А ви думаєте, їм із нами буде легко?"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%