Сообщение #2165922 Просмотреть на стене →

Cy
ще про русскіє кораблі. Оскільки напрямок для них що на дно, що геть на йух (в сенсі на південь з Бердянська) - все одно на йух (в сенсі нах.й), розглянемо перспективи тих двох, що вижили (начебто вижили)

Ці два БДК типа "цезарь куников" - не менші вбитих дідуганів, ті самі 4000 тон в повному завантаженні, та сама завантажуваність за основною функцією - перевезенню техніки і десанта, але вони на 20 років новіші, і озброєні не однією, а двома дводюймовками, пусковою установкою "град", и зенітною "стрєлою" замість "оси". Можливо, менша ступінь втомлення металу обшивки забезпечила їм більшу живучість, а може вони просто далі від детонаційного вибуху стояли.
Якщо, за чисельними свідченнями, їх тягли на буксирах, значить вони вражені в кормові частини, і вражені глибоко, настільки, що постраждали машини та/або ходові частини.

Відремонтувати їх на жаль, можливо (теоретично), відтягнувши на сормовскій завод в ніжнєм новгородє - такі кораблі, призначені для висадок на берег або мілину, мають малу осадку 3,7 м і проходять волго-донським каналом (габаритна глибина 4,5 м). Але русскіє не виробляють великих корабельних дизелів (зокрема на цих кораблях стоять польські дизеля 16 ZVB 40/48, створені за ліцензією фінської Wärtsilä 67 року. До речі, на відомих Містралях теж фінські дизеля того самого виробника, хоча і новіші та потужніші). Хоча про вихід Wärtsilä з російського рынку я не чув, важко уявити, щоб зараз компанія з ЄС ризикнула б допомогати росії в прямій агресії. Тому, якщо пошкодження суттєві, то ці кораблі приречені стояти біля заводської стінки і після розвалу російської федерації дійти до місця призначення за заданим русскім кораблям курсом, тобто цього разу - на металобрухт.

В будь-якому разі, вони вже не бійці, і 5 БДК, що залишились із 9 стягнених з усіх флотів на чорноморський театр, вже не зможуть навіть у сприятливих умовах забезпечити висадку достатніх сил десанту з чисельною перевагою над оборонцями. Між іншим, у росії на всіх флотах було 19 БДК (4 "саратова" і 15 "кунікових"), половину з них стягнули на чорноморський театр, але тів двоє, що зазнали пошкоджень, належать до чорноморського флоту, і тому варіанти відігнати їх для ремонту в нейтральну державу, де за сірими схемами отримати запчастини, теж не пройде - турки випускатимуть лише тих, хто приписаний до нечорноморських портів. Ще один "куніков" - український "Костянтин Ольшанський" - захоплено ворогом в 2014 при окупації Криму, хтось із патріотів, які не бажали переходити на бік окупантів, безнадійно пошкодив двигуни, засипавши в циліндри каміння і пісок. Окупанти так і не змогли відремонтувати здобич.

Отже невідомий нам герой і Великий Майстер своєї справи чи то "Точкою-у", чи з "Байрактара" (так чи інакше - непрофільною для цих цілей зброєю) знищив одним пострілом як бойові одиниці відразу 4 БДК. Здається, світова історія морських боїв досі не знала такої високої ефективності одного пострілу.

на фото БДК типа "Куніков" (проєкт 775, Польща)
 
+10
Последние новости
Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%