Сообщение #2164423 Просмотреть на стене →

Гетьманцев має бути на підвалі з Єрмаком.
Просто Зеленський не в курсі. Блд.

Продовжую вважати "ТРО про 2%" великою помилкою.

Мало того, що при цьому ТРО бюджет "не сходиться" (за законопроектом не стоїть взагалі ЖОДНИХ) бюджетних розрахунків...

Мало того, що через невизначеність часу його існування (зараз де-юре 24 дні)...

Мало того, що він підмінив собою а відтак не дав запуститися справжній податковій реформі (т. з. модель ДІЯ-Сіті) при котрій і податки знижувалися і бюджет на мінімальному рівні "сходився"...

Так цей ТРО про 2% як виявляють колеги, більш стримані в оцінках ніж я, взагалі прописаний так, що за найближчі два тижні його платником стати не можливо. (!) А потім стартує новий сзітний період, а отже, найближчий строк зміститься на 1 травня.
Простіше кажучи, зробили "податкову реформу" зі спрощення та зниження податків, скористатися котрою найближчі півтора місяці не зможе ніхто (!)

На риторичне запитання: чи, бува, не навмистне Гетьманцев саме так все й зробив -- я залишу без відповіді...

Лише нагадаю, що заради цього мертвонарордженого лайна, податковий комітет парламенту торпедував варіант уряду.

ПЕРШИЙ проект Податкової Реформи (УРЯДУ) передбачав:

1. На час військового стану зняття всіх мит на товари що ввозяться в Україну. Лишався лише імпортний ПДВ і то з відстрочкою. Гуманітарна допомога – миттєве оформлення за усною декларацією. Українська митниця на час війни мала перетворитися на саму швидкісну в світі: ЛИШЕ 5 ХВИЛИН НА ОГЛЯД ОДНОГО АВТОМОБІЛЯ і на в’їзді і на виїзді – під особисту відповідальність начальників підрозділів.
Податковий контроль – повністю прибирався з митниці – новим пріоритетом ставала швидкість доставки гуманітарних грузів та іншого постачання для воюючої країни.

2. Розповсюдження НА ВСЮ КРАЇНУ податкових умов ДІЯ-СІТІ: 5% единий податок на зарплату, податок на виведений капітал замість податку на прибуток, ЕСВ з мінімалки та 1,5% військовий податок. Єдина ставка ПДВ 7% для всієї країни, лише акцизи по 20% на табак та алкоголь.

3. Відміну абсурдно-вбивчих норм по РРО, відміну штрафів, перевірок і тому подібного на час війни. Збереження спрощеної системи обліку та оподаткування для ФОПів та збільшення оборотів по вісім групам для них.

А тепер ЩЕ РАЗ перечитайте ці три пункти і скажіть: чи це не опис Вашої Країни Мрій. В сенсі економічних умов ведення бізнесу?

Крім того: розрахунки уряду показували, що навіть за умов війни ця лінійка податків здатна була б повністю забезпечити потреби по «захищеним статтям бюджету».
__________________________________________________
Про інші подробиці мертвонародженого "ТРО по 2%" колега-юрист більш докладно:
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%