Сообщение #2150965 Просмотреть на стене →

Печерський пагорб:

Справедливості заради, треба визнати, план Путіна щодо завоювання України мав усі шанси бути реалізованим, якби... Якби не всебічна допомога Заходу.

Якщо називати речі своїми іменами, то саме Захід, і насамперед країни НАТО, зараз виступають головними постачальниками зброї та обладнання в українську армію. Про протитанкові установки "Джавелін" і "Нло", і зенітні комплекси "Стінгер" вже написані кілометри текстів. Адже є ще й інша номенклатура.

Наприклад. Заводів із виробництва патронів у достатній кількості Україна не має. Але ще за Порошенка було знайдено прекрасне їхнє родовище, склади країн колишнього Варшавського договору. Усі ці держави, які вже стали членами НАТО, мріють позбавитися радянського барахла, щоб перейти на стандарти НАТО. Боєприпаси вони віддають майже задарма. Україна має всі шанси після війни так само перейти на стандарти НАТО, бо боєприпасів радянських калібрів просто не залишиться.

Крім патронів колишні країни-сателіти СРСР передають Україні снаряди, міни, і головне – боєприпаси для систем ППО, виробництва яких Україна просто не має. Ще – розукомлектовану радянську бронетехніку, що йде на запчастини для техніки української.

Захід передає Україні каски та бронежилети, українське виробництво попередніми роками командою Зеленського благополучно вгроблено.

Зрештою, Захід тисне Росію новими та новими санкціями. Користь цього кроку важко переоцінити. "Блумберг" вже передбачає дефолт Росії у квітні, а це реальний шанс закінчити війну ще навесні. Тому що зимову кампанію Україна не переживе.

Зараз забезпечення армії продуктами відбувається виключно завдяки волонтерам та місцевому населенню, яке, що називається, відкрило комори. Але вже до літа буде дефіцит продуктів у самих українців. Посівна гарантовано буде зірвано. В інших галузях економіки також відбудеться спад, оскільки вже зараз пішли в армію або виїхали з України тисячі кваліфікованих фахівців. Замінити їх просто немає ким.

Що на цьому тлі робить українська влада? Так практично нічого. Більше того, у Кирила Тимошенко навіть вистачило зухвалості підняти в Офісі президента питання про заборгованості уряду перед підрядниками на Великому будівництві, розплатитися з якими він пропонував... із грошей допомоги, наданої Заходом для оборони. Єрмаку, дякувати Богу, вистачило розуму зрозуміти який скандал це викличе.

Думаєте просто так Зеленський фонтанує звинуваченнями на адресу країн НАТО? Першим "тримай злодія" кричить...

Єдине що поки що рятує ситуацію, це армійська прямолінійна нахрапистість головкому Залужного, який в ультимативній формі зажадав підпорядкувати Укроборонпром собі (за фактом це зроблено) і заборонив уряду пхати носа у питаннях оборони. Залужного Зеленський безмірно поважає і боїться, будь-яке його побажання виконується. Проте – у Залужного назріває конфлікт із Єрмаком, із невідомими наслідками.

А тепер уявіть, що в таких ось умовах Росія напала б, а Захід не допоміг? Та росіяни пішли б убіль України як по проспекту. У Зеленського тоді залишилося б три виходи. Або очолити партизанську війну і героїчно загинути. Або перетворитися на короля у вигнанні. Або - піти на домовленості з Москвою і окрити фронт для росіян, щоб ті захистили його від бунту націоналістів та порохоботів, які договір із Москвою не приймуть ніколи.

Що вибрав би Зеленський – пофантазуйте самі.
Печерський холм.
 
Последние новости
Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев Луческу ответил «Рапиду» отказом Николай Павлов: «Динамо» показало, что с этим «Шахтером» можно играть. Киевляне очень сильно провели этот матч» Источник: базовым городом для проведения квалификационных матчей Лиги чемпионов для «Динамо» станет Люблин 49 лет назад киевское «Динамо» впервые в своей истории выиграло Кубок обладателей Кубков (ВИДЕО) Захисник "Динамо" цього сезону більше не зіграє: гравець, який перебуває в оренді, відновлюється після травми "Бражко сильніший за Степаненка". Колишній захисник "Динамо" високо оцінив рівень опорника киян
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%