Сообщение #2150550 Просмотреть на стене →

https://www.nytimes.com/2022/03/06/us/politics/us-ukraine-weapons.html

У New York Times вийшла детальна стаття про масштаби і логістику американської допомоги Україні.

З одного боку, ця допомога безпрецедентна: США постачають зброю і розвіддані у нечуваних масштабах і дуже швидко. З іншого боку, адміністрація Байдена наполегливо уникає будь-яких способів, які могли б втягнути США у війну напряму: чи то на суші, чи в повітрі, чи у кіберпросторі.

Ми обрали кілька найцікавіших цитат зі статті.

🗣 Про масштаби постачання зброї:

«Менш ніж за тиждень Сполучені Штати та НАТО перекинули понад 17 000 одиниць протитанкової зброї, зокрема ракети Javelin, через кордони Польщі та Румунії. Їх вивантажують із гігантських військових вантажних літаків, щоб потім перевезти наземним транспортом до Києва та інших великих українських міст. Поки що російські війська настільки фокусувалися на інших частинах країни, що не намагалися знищити армійські шляхи постачання, але мало хто думає, що так триватиме довго [і тому американці настільки поспішають із поставками]».

«Щоб зрозуміти, наскільки швидко передають зброю зараз — ось приклад: пакет озброєнь Україні на $60 мільйонів, про який США оголосили в серпні минулого року, був повністю переданий лише в листопаді, за словами Пентагону. Але коли 26 лютого президент [США] схвалив військової допомоги на $350 мільйонів — майже в шість разів більше — 70 відсотків її було доставлено за п’ять днів».

🗣 Про надання розвідувальних даних:

«У Вашингтоні та Німеччині співробітники розвідки поспішають об’єднати супутникові фотографії з електронними перехопленнями російських військових частин, позбавити їх ознак того, як вони були зібрані, і передати їх українським військовим частинам протягом години-двох».

«Але розвідка США також має свої межі. Встановлені Байденом правила забороняють [американським] літакам-розвідникам літати над Україною, тому їм доводиться заглядати через кордон — приблизно так, як часто ведеться спостереження над Північною Кореєю. Розвідка залежить від нових, менших супутників, які надають зображення подібні до тих, що забезпечують комерційні фірми на кшталт Maxar і Planet Labs».

«… у тому, щоб ділитися розвідданими, є свої небезпеки. Американські чиновники впевнені, що українські військові та розвідувальні служби наповнені російськими шпигунами, тому намагаються не поширювати необроблені розвідувальні дані, які б розкривали їх джерела. І вони кажуть, що не передають конкретні розвіддані, які б підказували українським силам, як атакувати конкретні цілі. Занепокоєння полягає в тому, що це дало б Росії привід заявити, що вона воює зі Сполученими Штатами чи НАТО, а не з Україною».

🗣 Приватні компанії також долучаються — наприклад, безкоштовно лобіюють санкції проти Росії та надають юридичні послуги Україні:

«А в центрі Вашингтона лобістські групи та юридичні фірми, які колись стягували високу плату за свої послуги з українського уряду, тепер працюють безкоштовно, допомагаючи атакованому уряду Зеленського клопотати про додаткові санкції проти Росії… Covington & Burling, велика юридична фірма, pro bono [тобто безкоштовно] подала заяву від імені України до Міжнародного суду ООН».

▪️ Читати повну статтю (~10 хвилин, 🔒)
 
+2
Последние новости
Источник: базовым городом для проведения квалификационных матчей Лиги чемпионов для «Динамо» станет Люблин 49 лет назад киевское «Динамо» впервые в своей истории выиграло Кубок обладателей Кубков (ВИДЕО) Захисник "Динамо" цього сезону більше не зіграє: гравець, який перебуває в оренді, відновлюється після травми "Бражко сильніший за Степаненка". Колишній захисник "Динамо" високо оцінив рівень опорника киян Рівно 49 років тому "Динамо" вперше в історії виграло Кубок володарів Кубків УАФ начала расследование в связи событиями после матча «Шахтер U-19» — «Динамо U-19» Николай Несенюк: «Украинские футбольные ветры очевидно показывали, что «Шахтеру» не дадут проиграть, а «Динамо» — выиграть» Колишній нападник "Динамо" Назарій Русин може повернутися до Прем'єр-ліги Илья Забарный: «Большое спасибо за эту награду» Прем'єр-ліга привітала "Динамо" із 97-річчям
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%