Сообщение #2140385 Просмотреть на стене →

Karl Volokh
2 год ·
У часи, коли я ще був політично впливовою людиною (себто, мав доступ до вух більшості політиків, які приймали рішення в Україні), декілька разів безуспішно намагався переконати, що слід виробити більш чітке термінологічне визначення військових сил ЛДНР. Бо всі ці «сепаратисти», «терористи», «незаконні збройні формування» або принципово викривлюють суть (ну, не відповідають вони визначенню терористичних), або її ретушують (як «незаконні»). Всі ці війська фінансуються за російські бюджетні (або гібридні, від путінських гаманців-олігархів) гроші, зброю та амуніцію їм відкрито постачає Росія (як і розвідувальну інформацію), значна частина офіцерів там - кадрові російські військовослужбовці, а самі ці лугандонські корпуси знаходяться в безпосередньому підпорядкуванні Південного округу ЗС РФ. Факт, що більшість особового складу там - місцеві жителі-українці, нічого суттєво не міняє: в Іноземному легіоні Франції французів взагалі майже немає.
На той момент мені здавалося, що найкоректнішим визначенням буде «найманська армія РФ». Сьогодні, коли московити масово роздають там свої паспорти, особливо, військовим, і ця потреба відпала. Ми маємо справу з окупаційними російськими військами (корпусами) на території України. І саме так їх маємо кваліфікувати й називати. Від нас це піде до іноземних дипломатів і ЗМІ, котрі всі синхронно називають цих вояків «проросійськими силами» (або проросійськими повстанцями)», що принципово, докорінно викривлює ситуацію.
На керівництво держави я сьогодні впливу не маю, але пропоную нам їз вами притримуватися саме такої термінології. Думаю, з часом це спрацює. Як конституційна норма про ЄС та НАТО, з якої попервах усі насміхалися як із дешевого піар-ходу, а потім вона виявилася чи не головною перепоною для зміни зовнішньополітичного курсу зеленими.
П.С. Думаю, правильна назва дещо змінить і в головах тих українців, котрі бояться, що після визнання ЛДНР Путін введе туди свої війська, не усвідомлюючи, що вони вже там
 
+6
Последние новости
"Динамо": "Як і у часи Другої світової війни, зараз доля свободи вирішується на полі бою. Україна бореться із тиранією з боку російського агресора і має її побороти" Збірна України і Євро-2024: в Бельгії відверто відповіли, чи зможуть підопічні Реброва обіграти команду Тедеско Юрий Гура: «Инфраструктура у «Шерифа» просто космос, как у «Динамо» или «Шахтера». Я аж обалдел» Известный экс-полузащитник «Динамо» объявил о завершении карьеры Єгор НАЗАРИНА: "Наскільки непросто буде грати проти "Динамо"? А ви думаєте, їм із нами буде легко?" Володимир МАХАНЬКОВ: "Ребров - найкращий тренер України після Лобановського" Володимир ЗВЄРОВ: "Шахтар" буде фаворитом у матчі з "Динамо", але у минулих сезонах теж так було, а кияни збиралися та вигравали" Александр Шовковский — лучший тренер УПЛ в апреле Журналіст: "Стосовно інтереса "Динамо" до Салюка Ігор Суркіс сказав два слова" Ярмоленко розповів, коли задумається про завершення кар'єри
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%