Сообщение #2111205 Просмотреть на стене →

Хоча чисельність російських військ на кордонах з Україною останнім часом не зростає, Росія почала перекидати туди військові гелікоптери - що може бути сигналом, що підготовка до потенційного нападу продовжується.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє New York Times, посилаючись на інформацію від обізнаних посадовців у США.

Співрозмовники видання, за коментарями яких підготували публікацію, погодились говорити на умовах анонімності - з огляду на чутливість теми.

Американські посадовці раніше передбачали, що Росія в кінці грудня-на початку січня стягне до українського кордону нові війська, наростивши загальну чисельність до 175 тисяч.

Хоча перекидання військ сповільнилося, поблизу кордону все ще залишається близько 100 000 військових і тепер туди перемістили засоби для атаки з повітря. Бойові й транспортні гелікоптери, а також винищувачі стали б для РФ критичним засобом переваги, якби Путін вирішив йти на масштабне вторгнення в Україну.

Співрозмовники видання вважають, що у Владіміра Путіна у разі рішення нападати обмежений час дій з огляду на погодні умови - доки тримаються морози, важка техніка може швидко пересуватися, тоді як з настанням весняної відлиги традиційно починається бездоріжжя. Втім, через відносно м’яку зиму цього року достатнього промерзання ґрунту досі немає, тому сприятливий час для потенційного нападу знову змістився ближче до весни, щонайменш до лютого.

Посадовці, з яким спілкувалися журналісти, кажуть, що в адміністрації Байдена дали вказівки ретельно стежити за очікуваною погодою в Україні у наступні тижні, щоб розуміти, якими будуть умови. (с)

так, чувакі, тепер треба ретельно слідкувати за погодою
я так понял шо по більш теплій погоді бліцкріг менш можливий!
 
Последние новости
В'ячеслав Суркіс про головну мету в кар'єрі: "Грати за першу команду "Динамо". А якщо все добре піде..." Вячеслав Суркис: «Дети из Академии «Шахтера» непрерывно оскорбляли меня, моего отца, всю мою семью» В'ячеслав СУРКІС: "Діти зі "Шахтаря" почали ображати мою родину, мене, деяких гравців "Динамо" та сам клуб" В'ячеслав Суркіс порівняв святкування голу "Динамо" U-19 у ворота "Шахтаря" з діями Степаненка у 2016 році "Намагався мене вдарити". Воротар "Динамо" U-19 розповів, що сталося після фінального свистка матчу зі "Шахтарем" Сборная мэров Украины под руководством Ковальца заняла третье место на Евро-2024 В Комитете арбитров УАФ оправдали пенальти в ворота «Динамо» в матче киевлян с «Шахтером» "Мені сподобалося, як він перетворив "Динамо" після Луческу". Легенда киян високо відзначив роботу Шовковського Забив 15 голів. Колишній нападник "Динамо" потрапив до резервної команди сезону чемпіонату Кіпру Игорь Цыганик: «В матче «Динамо» — «Кривбасс» ожидаю довольно интересную игру с голами»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%