Сообщение #1752269 Просмотреть на стене →

Cy
ЗМІНИ ДО КОНСТИТУЦІЇ: округи, префекти, необмежена влада президента та можливий ОСОБЛИВИЙ СТАТУС.

Щойно з‘явився текст змін до Конституції, які подав Зеленський. Особливого статусу там немає, проте є багато іншого, що встановлює необмежену владу президента та робить органи місцевого самоврядування підконтрольними Офісу президента.

1. Теритоіальний устрій України змінюється. Тепер будуть ОТГ, округи, області. Зміною є поняття «округ». Це так званий великий район, який буде складатися з певної кількості ОТГ. Округ буде мати свого префекта та раду. Дивним є формулювання «округ». Таке є на Росії.

2. Префекти. Це так званий представник президента в області та округах.
Префекта призначає президент. Президент за поданням префекта може зупинити будь-яке рішення органів місцевого самоврядування та зупинити діяльність такої ради взагалі, а також призначити перевибори за рішенням Конституційного Суду.

3. Місцеві вибори можуть відбутися раніше ніж ввосени 2020 року. Таким чином «Слуги народу» намагаються отримати контроль над місцевим самоврядуванням поки рейтинги остаточно не впали.

4. НАЙГІРШЕ. ОКРЕМИМ ЗАКОНОМ ВР МОЖЕ ВИЗНАЧАТИ ПРАВОВИЙ СТАТУС ОКРЕМИХ АДМІНІСТРАТИВНИХ ОДИНИЦЬ!
Тобто 226 голосами можуть надати особливий статус для ОРДЛО.

Відверто не подобаються узурпаторські повноваження так званих «префектів» та президента. Під шапкою «порушень» від органів місцевого самоврядування префект та президент можуть одноосібно зупиняти дію будь-яких рішень місцевих рад та мерів міст, а також через кишеньковий Конситуційний Суд оголошувати перевибори в непідконтрольних обласних радах чи радах округів чи ОТГ.
Ми ж знаємо зрештою чим це закінчується в нашій державі.

Також є дивним що голови рад округів та областей ротуються кожен рік. Тобто не підконтрольну владі фігуру можна буде швидко замінити на більш лояльну.

Таким чином нівелюється місцеве самоврядування. Адже в нашій державі на жаль, Закон для влади не є указом. Законом можна вертіти так, як це вигідно офісу президента та вищим посадовцям.

Прошу поширення.
Підписуйтесь на Андрій Смолій
 
+1
Последние новости
Николай Морозюк: «Я себя приписываю к тем людям, которые сыграли большую роль в провале сборной Украины на Евро-2024» "Динамоманія" оголошує про конкурс на заміщення посади редактора новин "Лівий берег" – "Динамо" 0:3. Першість U-19. LIVE!!! Кремчанин доводить рахунок до розгромного у першому таймі Сергей Косовский: «С отцом по поводу нашего матча с «Динамо» конечно поговорим» Микита ШЕВЧЕНКО: "Слова Бущана про рівень Прем'єр-ліги? Можливо, гравцям "Динамо" видніше, адже вони грають у єврокубках, але, на мій погляд, зараз чемпіонат конкурентний і цікавий" "Лівий берег" – "Динамо" 0:0. Першість U-19. LIVE!!! Редушко у старті, Пономаренко у запасі "Лівий берег" – "Динамо". Першість U-19. Пряма трансляція на YouTube Никита Шевченко: «Возможно игрокам «Динамо» виднее, но, на мой взгляд, сейчас чемпионат Украина конкурентный и интересный» "Лівий берег" - "Динамо": ситуація з дискваліфікаціями Пресс-служба «Ворсклы»: «Матч 1/8 финала Кубка Украины с «Динамо» должен состояться в Полтаве»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%