Сообщение #1559505 Просмотреть на стене →

Перемога на Черкащині Зеленського загострює майбутню боротьбу за парламентські округи
http://procherk.info/resonance/2-cherkassy-news/71489-peremoga-na-cherkaschini-zelenskogo-zagostrjue-majbutnju-borotbu-za-parlamentski-okrugi
#Черкаси #історія #manowar723
Політичний консультант Юрій Сас зауважує, що характер і перебіг парламентських виборів буде напряму залежати від результату виборів президентських, який стане відомий вже 21 квітня. Але в будь-якому разі можна стверджувати, що накал кампанії буде безпрецедентним.

– Справа в тому, що в політикумі визріло розуміння того, що Конституція та характер політичної системи суттєво зміщує центр влади з Банкової на Грушевського. Великі шанси на перемогу Володимира Зеленського, якого вважають потенційно слабким президентом, робить бонус перемоги на осінніх парламентських виборах ще більш привабливим. На жаль, вибори будуть проводитись за морально і процедурно застарілим виборчим законом, який передбачає змішану виборчу систему, адже було зроблено все можливе і неможливе для гальмування прийняття Виборчого кодексу, який суттєво змінив би і характер самих виборів, і характер політичної системи в цілому. Прогнози на результат робити зарано, але всі основні гравці нинішніх президентських виборів в повній мірі себе проявлять і на парламентських. Слід очікувати відчутного реваншу проросійських сил, можлива реанімація комуністів. Буде також розігруватись популістська карта. Майбутній парламент буде значно гіршим за нинішній з точки зору реформаторських, державницьких та проєвропейських позицій. З депутатів, які представляють одномандатні виборчі округи Черкащини, ми маємо найбільші шанси побачити знову в сесійній залі Владислава Голуба та Антона Яценка. Так само мають високі шанси на переобрання Валентин Нечипоренко, Геннадій Бобов, Сергій Рудик. Головна інтрига зміститься в 194-й та 195-й виборчі округи. Центром цих округів є місто Черкаси. Саме тут буде точитися найбільш запекла боротьба за мандати, – підсумовує Юрій Сас.


Юрій Сас-мій одногрупник по історичному факультету нашого черкаського університету(спочатку-педінституту)
#Черкаси #історія #manowar723
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%