Сообщение #1546222 Просмотреть на стене →

https://ms.detector.media/trends/1411977954/uchasnitsyu_zablokuvali_scho_pro_skandal_z_maruv_napisali_zakordonni_media/

Учасницю заблокували: що про скандал з Maruv написали закордонні медіа
«Україна заблокувала свого учасника на Євробачення через скандал з Росією», BBC

У матеріалі описано ситуацію, що склалася довкола співачки Maruv (схоже ситуацію подає і Euronews). BBC зазначає, що переможниця національного відбору не підписала з НСТУ контракт, на що мала 24 години. BBC процитувала пост співачки у Facebook, де вона писала, що готова відмовитися від виступів у РФ, але інші пункти контракту назвала «цензурою».

Також автор Марк Саваж (Mark Savage) включив у текст заяву українського Суспільного мовника, де наголошується, що учасник на «Євробаченні» є не лише музикантом, а також «культурним амбасадором України».

«Телеканал підтримали політики, а українське Міністерство культури сказало, що лише “патріоти, які усвідомлюють свою відповідальність”, повинні мати можливість співати на “Євробаченні”», — йдеться в матеріалі BBC.

Крім того, медіа нагадало читачам про протести під час Євромайдану у 2014 році, анексію Росією Криму та підтримку Росією сепаратистів на Донбасі. «Більше 10 тис. людей було вбито під час конфлікту на Сході», — наголосило видання.

Для американського інформаційного агентства Associated Press матеріал на цю тему писала кореспондентка в Москві Наталія Васильєва. Його передрукували The Washington Post, Bristol Herald Courier, Billboard тощо.

Пані Васильєва пише, що це НСТУ відмовилася підписувати з Maruv контракт, хоча насправді було навпаки.

«Такий крок мав політичні мотиви, що має коріння у національній війні з Росією», — пише вона.

Авторка вважає, що тема гастролей у Росії стала токсичною після початку війни «між двома сусідами» та анексії РФ Криму. Наталія Васильєва також процитувала пости Maruv і керівника Суспільного Зураба Аласанії, що мовник вестиме переговори з іншими учасниками Нацвідбору.

«Виступ України на “Євробаченні” під загрозою, якщо учасниця продовжить гастролі в Росії», Independent

Британське видання, яке у 2010 році купив російський олігарх Олександр Лєбєдєв, зробило акцент на тому, щопісля перемоги Maruv у відборі низка українських політиків висловилося проти її участі в «Євробаченні».

Independent також вирішило дати цитату виконавиці про те, що «організатори намагаються забрати в неї перемогу».

«Учасницю “Євробачення” від України затьмарив політичний скандал», DeutscheWelle

«Після критики щодо запланованих виступів у Росії співачка Maruv може пропустити поїздку до Тель-Авіва. Це не перший випадок, коли український Нацвідбір на “Євробачення” викликав політичні суперечки», — пише німецьке ЗМІ.

Видання нагадує, що конкурс повинен бути поза політикою, але цьогорічний український відбір це «вражаюче спростовує».DW прогнозує, що Україна може відмовитися від участі в «Євробаченні» вдруге після анексії Криму.

І т.д.

#світовіЗМІ
 
Последние новости
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%