Сообщение #1543714 Просмотреть на стене →

https://t.me/churcher_info/99
Св. Синод Кіпрської православної церкви сьогодні зібрався на позачергове засідання, щоб розглянути питання про автокефалію української церкви.
Ієрархи сформулювали шість ключових принципів, якими слід керуватися при оцінці ситуації в Україні.

1. Нація, що здобула державну незалежність, має право претендувати на автокефальний статус.

2. Всеправославні рішення ухвалюються в дусі консенсусу (всередині кожної церкви), при цьому вирішальною є думка більшості церков.

3. Суперечки про порядок підписання томосу про автокефалію, через які єдина процедура дарування церковної незалежності досі не погоджена, - несерйозні та завдають шкоди іміджу православної Церкви.

4. Євхаристійне спілкування між усіма православними церквами повинне зберігатися навіть у випадку розбіжностей між ними, доки вони єдині у вірі.

5. Припинення спілкування між церквами через адміністративні або юрисдикційні суперечки, як це має місце між Вселенським патріархатом і РПЦ, не відповідає православному вченню.

6. Досвід православної Церкви ставить під сумнів можливість ретроспективного визнання висвячувань, отриманих від тих, кого було відлучено від церкви.

Накладення анафем і заборон на деяких лідерів, що беруть участь в українській кризі було прийнято усіма православними. Опротестування і розгляд звинувачень повинні здійснюватися у певні терміни.

Стосовно автокефалії ПЦУ Св. Синод Кіпрської церкви підкреслює, що метою проголошення автокефалії ПЦУ для Вселенського Патріархату було виключно досягнення єдності української церкви. Поки що ця мета досягнута не була. Проте, цілком природно, що для отримання результату потрібен час.

У разі, якщо мета не буде досягнута, для вирішення ситуації Вселенський Патріарх має право скликати Всеправославний собор або Синаксис предстоятелів. Вселенський Патріархат має знайти спосіб аби заспокоїти совість вірян, запевнити їх у тому, що рукопокладення та таїнства, які здійснюються ієрархами в Україні, є дійсними.

Також має бути захищене право росіян молитися у церкві своїх предків.
 
+1
Последние новости
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%