Сообщение #1510877 Просмотреть на стене →

З офіційного сайту Білого Дому
Medal of Freedom

https://www.whitehouse.gov/medaloffreedom/

#світовіЗМІ
#Америкасьогодні
ПОДІЛИТИСЯ
Медаль "Свобода"

Ця престижна нагорода, заснована президентом Джоном Ф. Кеннеді в 1963 році, є найвищою цивільною честю Нації. Він нагороджений президентом Сполучених Штатів особам, які внесли виняткові внески в безпеку або національні інтереси Америки, на світовий мир або на культурні або інші важливі державні чи приватні зусилля.

Попередні реципієнти були рушіями та шейкерів у низці сфер, включаючи державну службу, медицину, журналістику, розваги та бізнес. Вражаючий список минулих почесних гостей включає Стівена Спілберга, Мухаммада Алі, Ангели Меркель, Ненсі Рейган, Матір Тереза, Біллі Грем, Роза Паркс і Мартін Лютер Кінг, молодший
16 листопада 2018 року президентом Трампом були отримані Президентська медаль свободи:

МІРІАМ АДЕЛЬСОН . Міріам Адельсон є зацікавленим доктором, благодійником і гуманітарним. Вона займається внутрішньою і екстреною медициною, вивчала і спеціалізувалася на хворобі наркотичної залежності, і заснувала два дослідницькі центри, що займаються боротьбою з наркоманією. З її чоловіком Шелдоном вона також створила Фонд медичних досліджень Adelson, який підтримує дослідження, спрямовані на запобігання, зменшення або ліквідацію хвороб, які заважають знищити та загрожують життю. Будучи членом американської єврейської громади, вона підтримала серед інших причин єврейські школи, меморіальні організації Холокосту, друзів ізраїльських сил оборони Ізраїлю та народження прав Ізраїлю.

ORRIN G. HATCH . Сенатор Оррін Хетч є одним із найдовших сенаторів в американській історії, представляючи штат Юта більше 41 року. В даний час президент Сенату pro tempore і голова фінансового комітету, сенатор Хетч, виступили спонсором більше законопроектів, які стали законом, ніж будь-який інший живий член Конгресу. Він проклав шлях до підтвердження кваліфікованих суддів у федеральних судах, щоб захистити наш конституційний лад, захищав релігійну свободу, боровся проти комунізму та стояв на боці свободи у всьому світі.

ALAN C. PAGE . Правосуддя Алан Пейдж - досвідчений юрист, спортсмен та філантроп. Після успішної футбольної кар'єри в університеті Нотр-Дам він зіграв 15 років у Національної футбольної ліги з вікінгів у Міннесоті та ведмедями в Чикаго. Він розпочав свою діяльність у чотирьох Суперкубках, був названий найціннішим гравцем NFL у 1971 році, а в 1988 році був занесений в Зал слави Pro Football. У той час як він грає за вікінгів, він отримав ступінь юридичної освіти і практикував право в період міжсезоння. Після виходу на пенсію з НФЛ у 1981 році Правосуддя практикував повний робочий день закону, перш ніж виграв місце у Верховному суді штату Міннесота у 1992 році. Він служив більше 20 років. З 1988 року Фонд Освіти Сторін надав стипендії майже 7000 учням.

ELVIS AARON PRESLEY . Елвіс Преслі визначив американську культуру мільярдами шанувальників у всьому світі. Елвіс злився з євангелією, країною, ритмом і блюзом, щоб створити власний звук, продаючи понад мільярд записів. Елвіс також служив майже 2 роки в армії Сполучених Штатів, смиренно приймаючи дзвінок служити, незважаючи на його популярність. Пізніше він зіграв у 31 фільмі, залучив рекордну аудиторію до своїх шоу, віддали рейтинг телевізійних рейтингів і заробив 14 номінацій на премію GRAMMY. В остаточному підсумку він виграв 3 нагороди GRAMMY за свою євангельську музику. Елвіс Преслі залишається незмінною американською іконою 4 десятиліття після його смерті.

ДЖОРДЖ ГЕРМАН "BABE" RUTH, мл . Джордж Герман "Babe" Рут, молодший, грав за чотири бейсбольних команд між 1914 і 1935 роками. Він встановив записи, які стояли десятиліттями, включаючи 714 домашніх пробігів, 2873 удару, 2 174 пробіжки та 2,062 прогулянки, і він залишається неперевершеним з .690 Процентний відсоток Більше 15 легендарних сезонів, Бейб Рут очолив янкі до 7 чемпіонатів Америки та 4 чемпіонатів світу. Його спадщина ніколи не була затьмарена, і він залишається уособленням "Американського часу". З бейсбольної поля він створив Фонд "Баби Рут" і невтомно залучав кошти на військові зусилля під час Другої світової війни.

ANTONIN SCALIA . Антонін Скалій був одним з найбільших суддів Верховного суду в американській історії. Одним із заявок, затверджених у 1986 році, правосуддя Scalia написав близько 900 думок Верховного Суду. Він був чемпіоном Конституції, наполягаючи на тому, що роль федеральних суддів полягає у підтримці первісного змісту Конституції - ніколи не нав'язувати свої власні переконання в країні. Юридична філософія юстиції Скаліа заснована на принципах заснування Америки, законній спадщині та конституційних зобов'язаннях. Він ніколи не відступав від твердження, що Конституція "означає і завжди буде означати, що це означало, коли воно було прийнято".

ROGER STAUBACH . Захисник "Зал слави" Роджер Стаубач зіграв 11 сезонів у Національній футбольній лізі, вигравши дві Суперкубок з Далласськими ковбоями, а шостий раз зробив "Про Боул". Спочатку він зробив свій слід на футбол у Військово-морській академії Сполучених Штатів, де він встановив 28 записів і виграв Heisman Trophy в 1963 році. Незабаром після закінчення університету Стаубах висловився за волю до війни у ​​В'єтнамській війні. Після своєї футбольної кар'єри він був успішним бізнесменом і чемпіоном з багатьох благодійних причин, включаючи Об'єднаний шлях Америки, Дитячий стипендіальний фонд та Allies in Service, організацію, яка надає підтримку членам служби, ветеранам та їх подружжям.

#історія
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%