Сообщение #1459152 Просмотреть на стене →

Союз футболістів Данії підтримав гравців збірної і ситуація загострилася. Гравці були впевнені, що DBU зобов'язана домовитися з ними до матчу зі Словаччиною, адже в іншому випадку не буде кому їхати на гру. Але і керівництво федерації до останнього моменту сподівався на те, що гравці поїдуть на гру, а конфлікт буде тимчасово заморожений.

До початку матчу залишалося все менше часу, домовитися сторонам не вдалося, і федерації пішла на безпрецедентний крок: вона вирішила взяти на гру зовсім невідомих футболістів з нижчих ліг Данії. Звичайно, відразу ж виникають два логічні питання:

1 Чому було не скасувати гру зі Словаччиною?
2 Чому було не запросити гравців з більш сильних команд?
Що стосується першого пункту, то все просто. Така ситуація в Данії - повторення історії річної давності. Тоді у DBU трапився схожий фінансовий конфлікт з жіночої збірної і на матч вона не вийшла. Гра була офіційною, а назвати фінансові суперечки форс-мажором не можна. Через це DBU була оштрафована на 1,5 мільйона євро і отримала серйозний догану від УЄФА і ФІФА. Гроші не повинні ставати причиною для скасування ігор. Тому було вирішено, що якщо протягом найближчих років будь-яка збірна Данії не вийде на офіційний матч, DBU буде дискваліфікована на 4 роки. А це значить, що всі збірні будуть відсторонені від часток під егідою УЄФА і ФІФА. Тому скасовувати матчі Данія ніяк не може.

За другим пунктом історія ще цікавіше. Як це часто буває, багато футболістів були готові скористатися такою можливістю і приїхати пограти за збірну. Але керівництво федерації вирішило, що не варто запрошувати гравців з місцевої Суперліги, щоб у них потім не було конфлікту з діючими гравцями збірної і союзом футболістів Данії. DBU вирішила, що якщо запросити нікому не відомих гравців, то це підкреслить абсурдність ситуації, і змусить одуматися лідерів збірної Данії.(с)

#історіясвітовогофутболу
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%