Сообщение #1435329 Просмотреть на стене →

Rodion Shovkoshytnyi
Вчора о 20:05 ·
У Литві, тим часом, сталося шикарна подія. Віднині в тамтешніх інтернетах всячєскі гнобити російську армію💩 можна публічно, будучи при цьому політиком чи чиновником якого завгодно рівня.

Історія така.
У Вільнюсі працює старший фахівець відділу громадського порядку самоврядування міста Дарюс Кела. Він поліз в коменти під тексти про війну в Україні і влаштував там холівар:
"були вбиті кац**и, які вбили тисячі людей, тому зараз тілами кац**пів в Україні засіяні поля, їх не прибирають, вони там гниють на полі бою, але є від них і одна користь - трупи солдат звироднілої Росії удобрюють українську землю", - І додав, що "від кац**а іншої користі і бути не може, тому Росія, смердюча фашистська держава, яка окупувала Україну — це постачальник трупів для України, а основний замовник цих трупів — злочинний олігарх-фюрер Путін". Ну, і ще такого там по дрібничках.

На нього поскаржились, звісно. Прокуратура відкрила справу "по розпалюванню ворожнечі", але суд послав всіх моралістів під три чорти. Суддя Робертас Райніс оголосив, що Кела не вчинив дій, що мають ознаки злочину. Суд, ґрунтуючись на висновках фахівців, зазначає в ухвалі, що основна частина коментарів Кели була спрямована не проти російського народу, а його частини — військових, які вчинили і вчиняють злочини:

"В публічному просторі усіма визнано, що Російська Федерація окупувала та анексувала територію іншої, Української держави — Кримський півострів, організувала і брала участь у збройному конфлікті на території сходу України, за що стосовно неї застосовуються політичні та економічні санкції", - йдеться у рішенні.

"Також визнається, що РФ здійснює агресивну політику щодо інших держав, пропагує російський шовінізм, погрожує збройними конфліктами сусіднім державам. Президент Литовської Республіки назвала РФ державою з ознаками терористичної організації, політологи називають її країною з ознаками "м'якого фашизму", а її дії в Україні називаються злочинними", - йдеться в постанові суду.

Отака от краса.
Отакий от прецедент.
Скиньте може це хтось отій тьоті російській, яка керує східноєвропейським Фейсбуком, про яку Золотухін писав.
 
+3
Последние новости
Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев Луческу ответил «Рапиду» отказом Николай Павлов: «Динамо» показало, что с этим «Шахтером» можно играть. Киевляне очень сильно провели этот матч» Источник: базовым городом для проведения квалификационных матчей Лиги чемпионов для «Динамо» станет Люблин 49 лет назад киевское «Динамо» впервые в своей истории выиграло Кубок обладателей Кубков (ВИДЕО) Захисник "Динамо" цього сезону більше не зіграє: гравець, який перебуває в оренді, відновлюється після травми "Бражко сильніший за Степаненка". Колишній захисник "Динамо" високо оцінив рівень опорника киян
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%