Сообщение #1408988 Просмотреть на стене →

Хто стартує у 3-у раунді кваліфікації Шляху представників ліг ЛЧ: віце-чемпіони України (ДИНАМО), Португалії (Бенфіка) та Бельгії, а також бронзові медалісти Франції (наразі Ліон) і Росії (Спартак Москва). Ці команди складуть конкуренцію 3-м переможцям попереднього раунду.

Цікаво, що скажімо від Бельгії зараз віце-лідером є Стандард, за який грає ще один українець – Валерій Лучкевич. А ось випередити команду з Льєжа теоретично може Андерлехт, головним бомбардиром якого є той самий екс-динамівець Лукаш Теодорчик. Спартак у суперники Динамо не випаде через усім відомі політичні причини.

Раунд плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів: тут 4 команди, які дістались до останнього етапу відбору після попередніх раундів і розіграють 2 місця у груповий турнір.

Ми, звичайно, бажаємо Динамо зайти якомога далі в Лізі чемпіонів, але про всяк випадок уточнимо, що відтепер команда, яка вилітає в 3-му раунді кваліфікації ЛЧ (як було після Янг Бойз), потрапляє відразу до групового етапу Ліги Європи, а не проходить кваліфікацію, як було раніше.

Хто буде сіяним у кваліфікації? Традиційно це визначає клубний рейтинг команд. Динамо поступається лише Базелю та Бенфіці, тож має бути сіяним на 3-му етапі. З плей-офф, якщо кияни туди потраплять, може бути по-різному. Якщо Базель чи Бенфіка вилетять до цього часу, то Динамо буде сіяним. За таких умов серед найгіршого варіанту простежуються Ліон або Марсель (якщо фінішує 3-м у чемпонаті, але не виграє ЛЄ), з якими існує ризик перетнутись і в 3-му раунді.

Якщо кияни будуть несіяними у плей-офф, ризикують зіграти проти завжди неприємних португальців або швейцарців. Словом, з одного боку потужних суперників а-ля Ліверпуль уже не буде, але з іншого вибір може звестись до Бенфіки та французів, а умовно слабких варіантів стає відверто менше уже на 3-му етапі.

#історіясвітовогофутболу
#Динамо
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%