Сообщение #1307426 Просмотреть на стене →

Наразі Мадрид вже звинуватив Пучдемона, а також спікера каталонського парламенту Карме Форкадел і трьох міністрів каталонського уряду у непокорі, зловживанні владою та присвоєнні державних коштів (тих, що пішли на підготовку референдуму). Їм загрожує куди серйозніше покарання, ніж попередникам – нині йдеться про шість років за гратами, а подальші звинувачення здатні збільшити цей термін.
Відтак, організатори референдуму не мають дороги назад.
Вони прагнуть довести справу до кінця, бо інакше ризикують надовго потрапити до в’язниці.
....
Нинішній референдум відрізняється від попередніх не лише тим, що каталонська влада зайшла так далеко. Звернемо увагу на формулювання питання, що стоятиме у бюлетенях: "Чи згодні ви з тим, щоб Каталонія стала незалежною державою з республіканською формою правління?"
Згадка про республіку – важлива. Тепер у Барселоні прагнуть не лише політичного відокремлення від Іспанії, але й розриву з ненависною монархією – король для каталонських політиків уособлює репресивну метрополію.
.....
Загалом же в останні роки, за даними соціологів, кількість охочих лишитися у складі Іспанії каталонців майже завжди переважала над числом тих, хто підтримує незалежність. Однак прибічники відокремлення мають вагому перевагу: вони активні та їх добре помітно.
......
Втім, результати "референдуму 1-О" вже зараз є очевидними. Жодних сумнівів: якщо голосування відбудеться, воно покаже впевнену перевагу прибічників незалежної Катал
......

Боротьбу Каталонії за незалежність від Іспанії хтось може порівняти з українським Донбасом, чи то з Кримом, і ознаки на користь цього можна знайти...
Та насправді ці ситуації дуже різні.
Так, питання про суверенітет мав би вирішувати весь іспанський народ, а не лише каталонці – на цьому наполягає Мадрид, називаючи референдум незаконним. Але каталонці також мають вагомий козир. Це – визнане статутними документами ООН право нації на самовизначення.

Цим (а ще, звісно ж, відсутністю Росії в грі) іспанська історія відрізняється від української.
Каталонці – окрема нація з власною мовою, культурою та територією, і це – головний аргумент прибічників незалежності.

http://www.eurointegration.com.ua/articles/2017/09/29/7071620/
 
Последние новости
"Лівий Берег" - "Динамо" - 0:3: числа та факти "Динамо" продовжило безпрограшну серію в дебютних матчах з київськими клубами Яремчук не зіграв у матчі чемпіонату Греції: тренер "Олімпіакоса" розповів, чому українець не з'явився на полі Чому в будинку Мілевського провели обшуки: журналіст розкрив деталі гучної події з екс-форвардом "Динамо" Яремчук впервые в сезоне провёл в запасе календарный матч «Олимпиакоса» "Можливо, це будуть кейси "Кабаєв 2.0". Блогер висловився про найближчі перспективи новачків "Динамо" Денис ПОПОВ: "Потрібно було обирати: або здоров’я, або збірна. Довелося вибрати здоров’я" Жодного дня відпочинку. Сьогодні "Динамо" вирушить на матч з "Хоффенхаймом" Визначилися дата та час матчу "Динамо" - "Кривбас" у чемпіонаті України U-19 Екс-захисник "Динамо", який грав за "Спартак", заговорив про мобілізацію і життя в окупації: "Інакше нам тут не жити"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%