Сообщение #1249501 Просмотреть на стене →

Сучасна мова форм, функціональне планування, доступне житло - шість берлінських житлових комплексів відображають ідеї засновників баугаузу та є сьогодні частиною світової культурної спадщини ЮНЕСКО. Визначальний внесок у архітектуру модерну зробив і швейцарсько-французький архітектор Ле Корбус'є. Уся його праця була внесена 2016 року до транскордонної світової спадщини. Ідеться про загалом 17 будівель у сімох державах, серед них дві будівлі житлового поселення Вайсенгоф у південно-німецькому Штуттгарті.
Із зовсім іншим типом архітектури доклався до світової спадщини ЮНЕСКО північно-німецький Гамбург. Цей титул у місті має Шпайхерштадт - квартал зі складських приміщень поблизу порту, побудований із цегли в неготичному стилі і пронизаний мостами та каналами. Побудований цей комплекс був з 1885 по 1927 роки і символізує німецькі бізнесові традиції та невпинно зростаючі обсяги та географію міжнародної торгівлі. До списку культурної спадщини потрапили й сусідній район Гамбурга - Конторхаусфіртель, перший офісний квартал Європи.
Сліди минулого: археологічні розкопки
Деякі місця з німецького списку культурної спадщини ЮНЕСКО мають універсальну цінність, адже розповідають щось про історію планети Земля або людства. До них належать доісторичні конструкції з паль на Боденському озері на кордоні зі Швейцарією, а також давньоримські будівлі в Трірі та укріплення на кордоні колишньої Римської імперії між Дунаєм та Рейном.
Під захистом ЮНЕСКО перебуває і шахта Мессель у федеральній землі Гессен, де були знайдені скам'янілі рештки тварин із часів, коли вже вимерли динозаври, а флора і фауна почали кардинально змінюватися.
Пам'ятки індустріальної культури
Хто цікавиться технічними досягненнями індустріальної епохи, може відвідати в Німеччині одразу чотири пам'ятки, занесені до списку ЮНЕСКО. Металургійний завод у Фелькінгені, розташований неподалік від нинішнього кордону між Німеччиною, Люксембургом та Францією, виробляв таврову сталь ще з 1873 року. У свій час він був одним із найсучасніших заводів Європи. Шахта "Цехе Цолльферайн" в Ессені була найбільшою вугледобувною шахтою в світі. Обидва підприємства зупинили свою роботу 1986 року, їхні цехи і відділення збереглися і досі й функціонують як музеї, які можна відвідати.
Сюди ж належать і завод фірми Fagus в місті Альфельд та рудна шахта на горі Раммельсберг біля міста Гослар разом із розташованою неподалік гідравлічною станцією.
Замки й фортеці
Бароковий замок із розкішним садом, створений найвідомішими архітекторами тих часів: це Вюрцбурзька резиденція на півночі Баварії. Титул спадщини ЮНЕСКО вона отримала як "найбільш однорідний та непересічний зі всіх барокових замків".
Так само вартими уваги є і інші об'єкти зі списку: замки та парки Потстдама і Берліна, а також замки Аугустусбург і Фалькенлюст у Брюлі поблизу Кельна. А у замку Вартбург поблизу міста Айзенах у Тюрингії реформатор Мартін Лютер зробив свій всесвітньовідомий перший в історії переклад Біблії на німецьку мову.
 
Последние новости
Главный тренер «Эвертона»: «Надеемся, что Миколенко вернется к следующему матчу» «С «Ференцварошем» любой команде будет нелегко», — главный тренер «Тоттенхэма» о сопернике «Динамо» Йожеф Сабо: «Спартак» уступал по классу киевскому «Динамо». Команда Лобановского была лучшей в Европе» Колонка Александра Липенко. Надежные часовые динамовских ворот 6 октября. В 1975-м году «Динамо», обыграв мюнхенскую «Баварию», стало обладателем Суперкубка УЕФА! (ВИДЕО) "Динамо" зіграє з "Кривбасом" у білій формі Ігор Костюк провів ювілейний матч біля керма "Динамо" U-19 Рівно 49 років тому "Динамо" обіграло "Баварію" та завоювало Суперкубок Європи «Буряк говорил, что в спартаковский футбол он мог бы и 40 лет играть», — бывший пресс-атташе «Спартака» Александр Алиев: «Хочу обратиться к молодым украинским игрокам «Динамо» и «Шахтера»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%