Сообщение #906040 Просмотреть на стене →

Доброго дня, і знову в етері НФЛ! Жортка гра, справжніх чоловіків.
Як ви вже знаєте, у ніч на п’ятницю, були зіграні три гри. Три гри були присвячені одному з головних свят у Північній Америці «Дню Подяки». Дві гри з трьох завершились нищівним розгромом. Детроїт принизив Філадельфію, а Супер Кем і Ко познущалися над Даласом.
Третя гра (Грін Бей Пекерс vs Чікаго Беарс) була більш рівня, хоча основну увагу викликала не сама гра, а те що відбувалось у перерві на одному з найісторичніших стадіонів у США. Під час великої перерви на полі Лембо Філд (що серед простого люду неофіційно кличуть «Замерзла тундра», через те що це найбільш північніший відкритий стадіон в НФЛ) франшиза «Пекерс» вшановувала, одного з кращих квотербегів в історії Ліги… Бретта Фавра.

Пекерс і вболівальники цієї фарншизи, в певному сенсі одні з найщасливіших у Лізі. Не багато команд можуть похизуватися такою кількістю великих квотербеків яких мала команда з штату Вісконсін. Барт Старр - Бретт Фавр - Аарон Роджерс це як уболівальників Динамо Київ Блохін – Беланов – Шевченко.
До речі якщо вже продовжувати порівняння з ДК, то свій Лобановський був і у Пекерс . Саме до ціє команди має відношення великий тренер американського футболу Вінс Ломбарді, на честь якого і названо головний трофей турніру «Ломбарді трофі».
У перерві гри 26.11.2015 на стадіоні було офіційно виведено з користування ігровий номер Бретта Фавра, номер «4».
Фавр це не просто епоха, це людина завдяки якій сама команда завдячує своїм існуванням. 70-80 роки у історії франшизи Пекерс записані як найневдаліші, за 24 сезони з 1968 по 1991 роки у команди тільки 5 сезонів з позитивним балансом перемог. На початку 90-х були досить серйозні плани щодо переїзду або взагалі закриття команди. Все змінилось коли в 1991 році, у Атланти Фелконс був виміняний молодий ковтербек, що взяв собі номер «4». В 1996 році команда разом з Фавром перемогла у Супербоулі і повернула Ломбарді Трофі додому.
Фавр один з найвидатніших гравців сирних загалом, адже не кожний гравец, навіть Ліги загалом, може пред’явити статистику 19 років у НФЛ, 255 ігор у старті ПІДЛЯД! 255 ігор не в шахи, не в соккер… в американський футбол… де тебе б’ють… а якщо ти квотербек то тебе хочу просто знищити. З часом керівництво Ліги захищаючи, такий дось штучний товар як квотербек, дуже посилила покарання за нелегальну атаку гравця цієї позиції. Але в часи коли на поле виходив Бретт таких правил ще не існувало, через що доставалось йому добряче.
У сезоні 2009/2010 Фавр (на той момент він вже грав у складі Вікінгів з Міннесоти) у грі з Новим Орлеаном провів одну з найпамятніших ігор у своїй кар’єрі. З одного боку він побив пару рекордів НФЛ, а з іншого боку він став головною цілю захисту Святих. Його били. Били болячи, били брудно. Пізніше виявилось що увесь цей бруд зі сторони суперника був спланований. Скандал був велкими, навіть отримав назву «Баунтігейт» (за аналогією з Уотергейтським скандалом). Під час розслідування було з’ясовано що, гравці захисту Нового Орлеана отримували премії за конкретне нанесення травм.
У довгій кар’єрі «4» номера Пекерс було багото усілякого… були травми які він пересилював, були зламані пальці на які він не звертав уваги під час гри, був секс-кандал з мобільним телефоном який йому згадують щей досі, були проблеми з вікодіном яким він закидався щоб позбавитися болі, був свист рідних вболівальників коли він виходим на поле Лембо Філд у формі інших команд… але все це вже давно загуло.
Для вболівальників Грін Бея Фавр залишиться тим щирим гравцем, що віддавався футболу усією душею, і якому дали призвісько «gunslinger».

12 тиждень НФЛ.
На цьому тижні, як і завше нас чекає багато цікавих і напружених ігор. Деякі команди вже забронювали собі місце в плей-офф, деякі команди вже втратили на це шанси… але це НФЛ, дєтка! Тут дуже рідко якась з команд йде на танкінг (спеціально зливає сезон задля кращої позиції на драфті).

  • St. Louis Rams (4-6) - Cincinnati Bengals (8-2)
  • Ремс їдуть на у гості до команди самого рижого квотербека.
    Цінці посипалися? Якось передчасно, плей-офф ще не почався…а в тигрів аже дві поразки поспіль. І якщо поразу проти Арізони на виїзді ще можна зрозуміти, то от поразка дома проти Хьюстона стала неприємним сюрпризом. Гра з Сент Луісом чудова можливість відновити впевненість Марвіна Люїса .
    Ремс вже втратили шанси на вихід зі свого дивізіону, а отже команда буде дещо розкутіша. У Ремс знову проблеми з квотрбеками. Після відправленого на банку Ніка Фолса на місце рульового був поставлений Кейсі Кінам, вигоду від цього команда не отримала зовсім, а де хто з спеціалістів вважає що саме Фолс зміг би допомогти баранчика на тому тижні таки перемогти «побитий життям» Балтімор. Такої саме думки напевно і в небесній канцелярії, трапилось так що Кінам отримав травму і скоріш за все на поле сьогодні вийде знову Фолс. Хоча мені трошки дивна ситуація при якій головний тренер зовсім не дає можливості зіграти молодому Шону Менніону якого літом Сент Луїс взяв на дранті у 3 раунді.
    Найголовніший козир Бенгалс у грі проти Ремс буде передбачуваність суперника. Цього сезону головна і поки єдина зброя баранців це – Тодд Гьорлі, людина що вже 5 гру підряд заносить ТД по землі (рекорд цього сезону).
    В свою чергу Ремс можуть зпропонувати більш у захисті ніж у атаці, особливо якщо Бенгалс будуть захищати свого кьюбі так як в грі з Арізоною . Шо правда стиль останніх ігор викликає обурення через свою жорсткість яка переростає у жорстокість. У грі з Міннесотою накаут Бріджуотера, у грі з Балтимором перелом руки ранінгбека . Захист Ремс дуже небезпечний. Тай за якість мало кому поступається (3 команда в Лізі за кількістю секів; 174 секів у Рамс с 2013 року - найкращий результат у всій НФЛ).
    Буки: Ремс (4.1) – Бенгалс (1.24)
    Гадаю можна чекати ТД від Гьорлі, але загалом Далтон має впевнено зарішати гру з перевагою в ТД.
  • New England Patriots (10-0) - Denver Broncos (8-2)
  • Гра, що ще пару тижнів тому усіма оцінювалась як можливе протистояння двух команд з результатом 10-0. Але по факту сталось так як ми з Вами і очікували. Пейтон Менніг почав сильно здавати, здоров’я, сили, точність стали падати скоріше ніж курс гривні в Україні. Місце на полі замість свого легендарного колеги посів Брок Освайлер, хлопец молодий, не зважаючи на деякі огріхи в грі (наприклад в грі з Чікаго талановитий кьюбі зробив підніжку своєму же ранінгбеку ) він вже здобув першу перемогу на виїзді здолавши Медведів. Головна зброя Жеребців цього сезону як ми вже знаємо це захист, кращий захист у Лізі. Але і у атаці вони мають талановитих юнітів, таких наприклад як Демеріус Томас . Томас один з найталановитіших ресіверів, люда з дуже не простою історією життя.

    Томас народився у штаті Джорджія, сім’я його була бідна і щоб прокормити дітей його мати торгувала креком. Коли хлопчику виповнилось 11 років, мати заарештували і відправили у в’язницю. Томас залишився сам, він жив час від часу то в далеких родичів, то в знайомих, він збирав кукурудзу на фермах встаючи о 5 ранку що дня. Життя нищівно било його, але він усе витримав, закінчив школу, закінчив коледж, пробився в НФЛ… Два тижня тому його мати випустили з в’язниці після 16 років (Обама підписав помилування декільком в’язням що не здійснили тяжких злочинів, серед них була і мати Демеріуса). І тепер гравец як ніколи налаштований показати свою найкращу гру, адже тепер за його грою може спостерігати мама.

    Суперник у Бронкос дуже серьозний, Петс на ходу, Петс важко зупинити, але це можливо. Брейді і Ко мають багато проблем травмованими: ранер Люїс, ресівер Едельман, конербек Колман. Можливо саме зважаючи на це буки ставлять Нову Англію на друге місце після Кароліни серед команд що мають шанси завершити сезон без поразок.
    Але до поки у Петс залищаються в строю тріо Брейді-Гронк-Біллічек, то рано соплі розмазувати їх фанам.
    Буки: Денвер (2.51) – Нова Англія (1.7)
    Біллічек розбере на запчастини молодого кьюбі. На мою думку результативність буде не вискою. Перемогу здобудуть Петс.
  • New York Giants (5-5) – Washington Redskins (4-6)
  • Дивізіонна гра, що має стати вирішальною у боротьбі за вихід в плей-офф. Якщо Гіганти здобудуть перемогу, навряд чи вже щось їх зупине. Але… Редскінс як ні хто цього сезону добре грають у дома, у чотири останніх іграх на рідному полі вони перемогли. Дуже цікава гра. Найрівніша цього тижня.
    Ігри цього дивізіону відзначаються безбашеність, тому я зроблю ставку на перемогу Джея Грудена і його Редскінс.
  • Pittsburgh Steelers (6-4) – Seattle Seahawks (5-5)
  • Гра повторення Супер Боулу 2006 року. З тією різницею що скоріш за все перемогу здобудє Сіетл.
    По-перше Сіхоукс грають дома. По-друге Стілерс зараз загрузли в проблемах з травмами. По-третє у Сіетла знайшли заміника Машона Лінча, знайомтесь Томас Роулс .


Бонус
1. Що ви знаєте про круті перфоменси на стадіонах? "Sandstorm" на стадіоні студентської команди Південної Кароліни!
2. Небезпечна робота арбітрів у американському футболі.

Гарного Вам футболу:)
#NFL

 
+7
Последние новости
Вячеслав Шевчук: «У Луческу есть большое желание работать. Но не думаю, что он будет консультировать сборную Румынии» Шапаренко та Шовковський — найкращі гравець та тренер 25-го туру УПЛ "Луческу хоче ще попрацювати": Шевчук зустрівся з колишнім тренером "Динамо" і поділився подробицями спільної вечері Николай Шапаренко и Александр Шовковский — лучший игрок и лучший тренер 25-го тура чемпионата Украины Милевский со скандалом вернулся на футбольное поле (ФОТО, ВИДЕО) Хто стане чемпіоном Прем'єр-ліги сезону 2023/24, а які клуби потраплять у топ-4: Циганик виніс вердикт "Динамо" та "Шахтарю" Александр Зубков: «Сейчас «Динамо» выглядит очень мощно» Николай Шапаренко и Александр Шовковский — в числе номинантов на звание лучших в 25-м туре чемпионата Украины Игорь Цыганик: «В случае победы над «Зарей», шансов увидеть потерю очков «Шахтером» вплоть до матча с «Динамо» крайне мало» Матч «Днепр-1» — «Динамо» может быть перенесен из Днепра
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%