Сообщение #1594229 Просмотреть на стене →

У продовження теми про шкідливість навушників та чому треба слухати музику без них
Вчора трапилася увечері одна пригода у маршрутці,коли повертався з центру,де грали у шахи
#історія #VIVAVIVAУКРАЇНА #Черкаси #manowar723
"Для чого, щоб читачі зрозуміли механізм шкідливого впливу навушників, варто трошки заглибитись в анатомію та фізіологію органу слуху. Він складається з трьох частин. Зовнішнє вухо включає в себе вушну раковину та слуховий прохід, середнє вухо – барабанну порожнину та слухові кісточки, а внутрішнє вухо – завитку із кортієвим органом всередині. Як же ж людина чує звуки? Звукові коливання досягають вушної раковини, проходять через слуховий прохід та передаються на барабанну перетинку. Барабанна перетинка зменшує амплітуду коливань звукових хвиль та передає їх на слухові кісточки. Вони, в свою чергу, передають коливання на волоскові клітини кортієвого органу. Ці клітини є нервовими рецепторами, які перетворюють звукові коливанні в електричні імпульси, які по нервах йдуть в кору головного мозку. За формою клітини нагадують волосини та здатні коливатися під впливом звуку.

Тепер варто згадати, які є типи навушників. Можна виділити чотири основні групи – накладні навушники відкритого типу, накладні навушники закритого типу, вставні навушники відкритого типу та вставні навушники закритого типу (вакуумні навушники чи «затички»). Так-от, затички є найшкідливішими з усіх перерахованих вище моделей. В нормі частина звукових коливань відбивається від барабанної перетинки та виходить назовні через слуховий прохід. Затички повністю блокують слуховий прохід, через що коливання не мають виходу назовні і зі збільшеною силою тиснуть на барабанну перетинку. Це, в свою чергу, збільшує вплив на волоскові клітини, які можуть пошкоджуватися внаслідок цього. Пошкодження клітини може призводити до так званої сенсоневральної приглухуватості, яка дуже важко піддається лікуванню.

Як не втратити слух при прослуховуванні музики в навушниках? Для цього необхідно дотримуватися простих порад.

Необхідно усвідомити, що навушники неминуче ведуть до зниження слуху. Чим голосніша музика в навушниках і чим довше ви їх використовуєте, тим відчутніше буде втрата слуху.
За основу шкідливості звуку в навущниках можна взяти такі критерії, як неможливість почути свій власний голос через гучність в навушниках і здатність для оточуючих чути окремі слова пісень з навушників. Будь-який з цих двох критеріїв точно вказує на надмірність гучності і, отже, на руйнівну дію музики на слуховий апарат. В такому разі необхідно знижувати гучність
Спеціалісти-отоларингологи радять обмежити прослуховування музики до 1 години в день. Гучність музики не повинна перевищувати 60% від максимуму.
За можливістю, слід слухати музику звичайним способом, без використання навушників.(с)
 
Последние новости
Лідер другої ліги підписав вихованця "Шахтаря" та "Динамо" Дмитрий Михайленко: «Михавко выделяется своей мощью. Пономаренко? Думаю, Шовковский даст ему шанс» "Він в будь який момент може підставити": Олексiй Михайличенко розповів, чому Родрігеса вигнали з "Динамо" Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Ментально Пономаренко готовий грати в основі "Динамо". Шовковський розуміє його потенціал і дасть йому шанс" Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Крістіан Шевченко швидкий, вибуховий навіть часом. Індивідуальна майстерність в нього також присутня" Сергей Серебренников: «Ребров на данный момент лучший тренер Украины» "Динамо" - в топ-10 світового рейтингу за підписанням молодих гравців в останні 5 сезонів Джерело: "Х'юстон Динамо" запропонував $3 млн за форварда "Шахтаря" Бомбардири збірної України: Яремчук упритул наблизився до Реброва Мирон МАРКЕВИЧ: "Яремчук — більш різноплановий нападник, ніж Довбик"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%