Сообщение #1537137 Просмотреть на стене →

Cy
Andriy Kobolyev
2 hrs ·

Я був і залишаюсь глибоко переконаним, що ринкові зарплати є обов‘язково умовою якісного управління будь-якою компанією, включно з державними. Не завжди достаньою, але точно обов’язковою.

На жаль, тема моєї заробітної платні та премій стала політичною: дуже багато політиків-популістів стали її використовувати як інструмент дискредитації реформ та для підвищення власного рейтингу у рік подвійних виборів.

Результатом надмірної політизації цього питання стала нещодавня спроба уряду втрутитись в питання, які за Законом є виключною прерогативою наглядової ради, по суті ставлячи під сумнів всю реформу корпоративного управління державних компаній.

Саме тому, з метою зняття цього питання порядку денного політичних дебатів, я прийняв рішення спрямовувати всі доходи, які отримуватиму в Нафтогазі (заробітну платню, премії та «бонуси») в період з початку лютого і до кінця поточного року на благодійність.

Наразі кошти будуть скеровуватись в рівних пропорціях трьом організаціям - "Народний тил" на підтримку родин загиблих воїнів, "Повернись живим" на підтримку армії та "Таблеточки" на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.

Обрав їх, оскільки довіряю - впевнений, що гроші будуть використані прозоро та з користю, але залишаю за собою право змінювати цей перелік та пропорцію розподілу коштів. Незмінним залишиться тільки відсоток від доходів до перерахування - 100%, про що обіцяю щонайменше раз на місяць звітувати на своїй ФБ сторінці.

Окремо хочу звернути увагу на один важливий аспект: моя ситуація є дійсно унікальною і вимагати від керівників інших державних компаній такого ж рішення було б несправедливо - я дійсно отримав значну суму бонусу після стягнення з Газпрому 2.1 млрд. дол. США на користь Нафтогазу. Тому вважаю, що можу собі це дозволити.


Тепер Гройсман успокоится со своим недосоциализмом?
 
+9
Последние новости
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%