Сообщение #1536665 Просмотреть на стене →

Я з гордістю підтримую цю резолюцію і закликаю моїх колег підтвердити це послання зі стримування агресії Російської Федерації
Сенатор Ричад Дурбін


"
"Президент Трамп має співпрацювати з Західними союзниками, щоб зупинити напад Росії на демократію та суверенітет України. Я з гордістю підтримую цю резолюцію і закликаю моїх колег підтвердити це послання зі стримування агресії Російської Федерації", - наголосив Дурбін, який також є одним із співавторів резолюції.
В проекті резолюції сенатори закликають Трампа разом з міжнародними союзниками провести "рішучу операцію з свободи мореплавства у Чорному морі". Автори резолюції також закликають НАТО посилити свої спроможності у Чорному морі і надати підтримку міжнародній операції з утвердження свободи мореплавства.
США мають підтримати українські збройні сили новою допомогою, наголошують співавтори резолюції.
"Україна перебуває на передовій боротьби Володимира Путіна проти вільного світу і напад Росії два місяці тому на українські кораблі біля Керченської протоки позначив небезпечну ескалацію конфлікту", - йдеться в заяві одного зі співавторів резолюції сенатора Джеймса Інгофа(с)
Україна ніколи не просила американців, чи європейців битись за неї. Вони просять лише, щоб ми дали їм потрібні інструменти, щоб захистити себе та свою країну. Українці потребують і заслуговують на нашу допомогу.
Сенатор Джеймс Інгоф

"Ми маємо відповісти терміново і потужно, щоб запобігти подальшій агресії; маємо надати додаткову летальну допомогу України, особливо задля покращення можливостей на морі, а також у співпраці з нашими союзниками по НАТО, маємо підтримувати і збільшувати нашу присутність у Чорному морі", - додав Інгоф, коментуючи проект рішення Сенату.
"Україна ніколи не просила американців, чи європейців битись за неї. Вони просять лише, щоб ми дали їм потрібні інструменти, щоб захистити себе та свою країну. Українці потребують і заслуговують на нашу допомогу", - говорить Інгоф.
Окрему увагу автори резолюції приділили газпромівському проекту "Північний потік 2". В тексті проекту також зазначається, що Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій засудив проект трубопроводу і, що сенатори "закликають скасувати проект трубопроводу через те, що він загрожує енергетичній безпеці Європи, а також закликають гарантувати свободу мореплавства в Керченській протоці".
11 грудня Палата Представників США ухвалила резолюцію з закликом до ЄС скасувати проект "Північний потік 2" закликала президента Трампа продовжувати політику зменшення енергозалежності Європи від Росії(с)
#історія
#Америкасьогодні
#світовіЗМІ
#VIVAVIVAУКРАЇНА
#міжнароднеправопринципитазастосування
#раша
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%