Сообщение #1531874 Просмотреть на стене →

https://www.eurointegration.com.ua/articles/2019/01/8/7091278/
Комік, що переходить у політику та всерйоз змагається за крісло президента України, не полишаючи комедійного жанру? Ще донедавна таке видавалося фантастикою, але нині це – реальність.
Та Україна – далеко не перша держава, що може отримати "особливого" політика національного рівня. Чи не найекстравагантнішим є досвід Італії, де виборці віддали голоси на користь актриси жорсткого порно – і після обрання в парламент вона довела, що і надалі продовжує діяти не як політик, а як порнозірка.
Та й в інших країнах світу є чимало прикладів, коли коміки чи актори несподівано обіймали високі чи навіть найвищі державні посади.
Чому так відбувається?
Виборці, втомлені корупцією, економічним неблагополуччям і діями "системних" політиків, схильні віддати владу тим, хто ще не встиг себе заплямувати. А комедіанти, які говорять мовою простих людей, нерідко підпадають під ці очікування.
Їхній шлях у політику є різним і так само відрізняються результати їхньої політичної діяльності.
ЄвроПравда розібралася, як стендап-комік несподівано створив історію успіху ісландської столиці, чи вдалося побороти корупцію іншому коміку, обраному президентом Гватемали, та чому італійці не переобрали порнозірку на другий депутатський термін.
Більше політики, ніж актори
Почнемо зі спростування міфу.
Захисники балотування Володимира Зеленського чи інших діячів українського шоу-бізу нерідко кажуть: "Чому б і ні? Он, Рональд Рейган був актором!"
І справді, 40-й президент США, який був яскравим лідером, залишив по собі термін "рейганоміка" і запам’ятався жорсткою політикою щодо СРСР, свого часу не мав ані найменшого стосунку до політики. Поза тим, таке порівняння – абсолютно некоректне.
Рейган став президентом США, коли йому було майже 70. Так, свого часу він справді знімався в кіно, та акторська кар’єра була нетривалою (і, правду кажучи, геть неуспішною та не принесла йому слави та впізнаваності, які б допомогли у виборчих перегонах).
Натомість до приходу в Білий дім Рейган понад три десятиліття всерйоз займався політикою. Він керував профспілкою кіноакторів, відпрацював два терміни як губернатор Каліфорнії. А на президентських виборах за ним стояла Республіканська партія – одна з двох найвпливовіших сил у США, а не створена під вибори політична фікція.

#історія
#Америкасьогодні
#VIVAVIVAУКРАЇНА
 
Последние новости
«Динамо» не собирается рассматривать предложения по трансферу Волошина Миколенко стал худшим по оценкам полевым игроком «Эвертона» в катастрофическом матче с «Челси» Николай Несенюк: «Надеждам немного мешает воспоминание о Кутаиси, где «Динамо» нелепо потеряло заслуженный чемпионский титул» Владимир Бражко и Александр Шовковский — среди номинантов на звание лучшего игрока и лучшего тренера 24-го тура УПЛ "Минай" - "Динамо": бомбардирські розклади "Динамо" – ПСЖ – 3:0. 15 років виходу до півфіналу Кубка УЄФА Не лише Луческу. ЗМІ назвали тренерів, які можуть очолити "Бешикташ" Олександр Шандор – арбітр матчу між "Минаєм" та "Динамо" "Він скористався шансом". Названо ексгравця "Динамо", який став прикладом правильного ставлення до українських футболістів Константин Вивчаренко: «Самое интересное в борьбе за чемпионство — впереди»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%