Сообщение #1517438 Просмотреть на стене →

Дев'ять незвичайних умов футбольних контрактів

https://www.sports.ru/tribuna/blogs/footballweekly/2267909.html

#історіясвітовогофутболу
#світовіЗМІ
Відмова від музики, пропуск для батька на тренування і заборона на педикюр. Краще, ніж можуть здивувати примхливі гравці і розважливі керівники.
1. Гравцям «Барселони» не можна самим собі робити педикюр
Дмитро Чигринський розповідав, що при його переході з донецького «Шахтаря» в «Барселону» в контракті був пункт про заборону на підстригання нігтів на ногах самостійно. Гравці каталонського клубу зобов'язані відвідувати клубного майстри з педикюру, як мінімум, раз на тиждень. Так футболісти не зможуть самі собі травмувати пальці ніг і позбавити себе можливості нормально бити по м'ячу.
2. У Суареса приписаний штраф за укуси
Жертви головного «канібала» світового футболу Луїса Суареса можуть трохи заспокоїтися. За ним зафіксовано 8 випадків, коли форвард кусав футболістів суперника. Останній, і найбільш резонансний, - на ЧС-2014 в матчі проти збірної Італії, коли уругваєць «навернув» шию Джорджо К'єлліні. За цей проступок Суареса відсторонили на 4 місяці від футболу. «Барса» від свого фаворита не відмовилася, «Ліверпуль» отримав прибуток у вигляді 81 мільйона євро, а Луїс - окрема умова в контракті, що буде кусати людей тільки в день Хеллоуїна і тільки в костюмі графа Дракули.
3. Батько Мбаппе має право бути присутнім на всіх тренуваннях «ПСЖ»
Торг сім'ї Киліана Мбаппе при переході з «Монако» в «ПСЖ» був жорстким. У батька найталановитішого молодого футболіста було кілька вимог: підвищення зарплати, якщо Мбаппе отримає «Золотий м'яч», до 30 млн євро, гроші на ремонт стадіону «Бонді» (команда, де починав Кіліан), 50 безкоштовних годин польоту на приватному літаку ... Але вдалося продавити тільки один пункт: Уилфрид Мбаппе вибив собі право бути присутнім на тренуваннях «ПСЖ».
4. Неймару платять за привітність 4,5 мільйона євро в рік
Football Leaks стверджує, що в контракті бразильця з «ПСЖ» є «премія за етику» - 4,5 млн євро. Щоб отримувати її, Неймар повинен дотримуватися 10 правил, серед них - вітання фанатів, своєчасне прибуття на тренування, інтерв'ю та збереження хорошого іміджу клубу. До речі, такі премії нібито є у цілого ряду зірок «ПСЖ», просто у Неймара вона вище в два рази, ніж у інших. Але представники гравця спростовують цю інформацію.
5. Обамеянг отримає бонус за відданість «Арсеналу»
У сучасному футболі це називається «премія за лояльність». У Обамеянга вона солідна. Якщо гравець не покине «Арсенал», то йому протягом чотирьох років виплатять 15,15 мільйона євро. Такі ж пункти є у багатьох угодах футболістів. Так клуби намагаються прив'язати до себе великих зірок, щоб вони не дивилися на сторону. Але 15 млн - це далеко не межа. У того ж Ліонеля Мессі «премія за лояльність» становить 70 млн євро за чотири роки відданості «Барселоні».
6. Фірміно заборонено переходити в «Арсенал»
Це теж інформація від Football Leaks. Згідно інсайду від футбольних компроматника бразильця Фірміно у «Ліверпуля» можна гарантовано викупити за 98 млн євро відступних. Але є одна команда, якій це заборонено робити, - лондонський «Арсенал». У мерсисайдців багато особистого до «канонірам». Наприклад, у того ж екс-форварда «Ліверпуля» Луїса Суареса теж був прописаний такий же «оберіг» від «Арсеналу», і він перейшов в «Барселону».
7. Хесе забороняли займатися музикою
Незважаючи на ефектний старт в мадридському «Реалі», у Хесе не вийшло там закріпитися. Перехід в «ПСЖ» в 2016-му мав повернути півзахисника в гру, але Хесе завжди щось відволікало від футболу. Іспанець займається багато років музикою і навіть створив власну хіп-хоп групи Big Flow, яка час від часу бомбила в YouTube семизначним кількістю переглядів. При переході боси «ПСЖ» врахували цей момент і внесли пункт, за яким Хесе заборонено займатися музикою під час сезону. Може, тому Хесе і не заграв в «Парижі».
8. Бьорнебю забороняли стрибати з трампліна
Стіг Інге Бьорнебю - рідкісний норвежець, у якого в 1992-му вийшло пробитися в великий англійський клуб - «Ліверпуль». Але боси мерсисайдців, стурбовані захопленням Стіга стрибками на лижах з трампліну, заздалегідь прописали в його контракті пункт про заборону не тільки стрибати, але навіть наближатися до трамплінів на відстань менше 200 метрів. Захисник протримався в АПЛ 11 років.
9. Шварца не пускали в космос
У 1999 році півзахисник Стефан Шварц, який виграв зі Швецією «бронзу» ЧС-1994 перейшов в «Сандерленд». Несподівано співробітникам клубу повідомили, що футболіст захоплюється комерційними польотами в космос і навіть, можливо, забронював місце на один з таких польотів. В кінці 1990-х космічний туризм тільки набирав популярність. У клубі занепокоїлися і скористалися правом обмежити активність футболіста в невагомості.(с)
 
+1
Последние новости
Лідер другої ліги підписав вихованця "Шахтаря" та "Динамо" Дмитрий Михайленко: «Михавко выделяется своей мощью. Пономаренко? Думаю, Шовковский даст ему шанс» "Він в будь який момент може підставити": Олексiй Михайличенко розповів, чому Родрігеса вигнали з "Динамо" Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Ментально Пономаренко готовий грати в основі "Динамо". Шовковський розуміє його потенціал і дасть йому шанс" Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Крістіан Шевченко швидкий, вибуховий навіть часом. Індивідуальна майстерність в нього також присутня" Сергей Серебренников: «Ребров на данный момент лучший тренер Украины» "Динамо" - в топ-10 світового рейтингу за підписанням молодих гравців в останні 5 сезонів Джерело: "Х'юстон Динамо" запропонував $3 млн за форварда "Шахтаря" Бомбардири збірної України: Яремчук упритул наблизився до Реброва Мирон МАРКЕВИЧ: "Яремчук — більш різноплановий нападник, ніж Довбик"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%