Сообщение #1514698 Просмотреть на стене →

Молоді англійці масово виїжджають з АПЛ. Це історична подія
Тепер вони захоплюють Бундеслігу і інші чемпіонати.

За матеріалами Sport24
#історіясвітовогофутболу
#АПЛ
#бундес




МаркБезсонов
Молоді англійці масово виїжджають з АПЛ. Це історична подія

Тепер вони захоплюють Бундеслігу і інші чемпіонати.

Футбол6 грудня 2018, четвер, 15:00
Getty Images
Так склалося, що англійські футболісти рідко вибираються з АПЛ, а тим більше з нижчих ліг. Поки європейські материкові чемпіонати змішувалися в усі більш густий і багатонаціональний коктейль, британці щільно прилипли до свого острова і не збиралися нікуди виїжджати. Так було до недавнього часу.

Оуен, Бекхем, Макманаман, Вудгейт - найчастіше англійці покидали АПЛ заради «Реала». Рідше, у випадках Бартона, Ешлі Коула і Пеннанта - так як вже не тягнули швидкості Прем'єр-ліги і були готові попиліть в Європі. Але зараз за кордон їде величезний потік молодих англійських футболістів. У Бундеслізі, Лізі 1 і інших чемпіонатах їх називають янгстерамі. Якщо ви проревізуйте склади молодіжних і юнацьких збірних Англії, побачите, що мінімум два футболіста в кожній віковій категорії грають за межами батьківщини. Це безпрецедентний випадок в історії, на який звертають активну увагу на Островах. Особливо на тлі успіхів Джейдон Санчо в дортмундської «Боруссії».

Перехід Джейдон Санчо за 7,8 млн євро в «Боруссію» став однією з головних помилок «Манчестер Сіті». Хоча навряд чи в клубі могли щось вдіяти. На переговорах з гравцем був присутній сам Хосеп Гвардіола , але навіть він не зміг переконати 17-річного юнака з академії, який дуже хотів мати ігрову практику.

Санчо за копійки поїхав в Бундеслігу і тепер рве всіх в складі «Боруссії», всього за рік піднявши трансферну вартість з 5 до 45 млн євро. Хоча в Дортмунді запросять за нього куди більш солідну суму. Також в Бундеслізі круто запалює Рейсс Нелсон, який влітку перейшов з академії «Арсеналу» - 6 голів і одна гольова в 9 матчах Бундесліги.

Таких прикладів повно - в «Тоттенхемі» шкодують про відхід Кінана Беннетс в «Боруссію» з Менхенгладбаха, «Сампдорія» завербувала у «Лідса» Роналдо Вієйру (так, теж англієць), «Монако» повів з «Челсі» Джонатана панцу . Навіть в «Вітесс» у Слуцького грає англієць - 20-річний захисник Джейк Кларк-Солтер , представник академії «Челсі».


https://www.instagram.com/p/BozRVvZiVbk/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading
#світовіЗМІ




Коротше, прикладів повно, щоб зрозуміти, що від'їзд молодих англійців - не просто збіг, а справжнє явище, на яке варто звернути увагу. Причина проста - величезні доходи англійських клубів на продаж телеправ. Місцеві команди отримують величезний кеш. Навіть середняки й аутсайдери АПЛ тепер заробляють більше, ніж гранди Бундесліги, Серії А і Ла Ліги. Що вже говорити про грандів АПЛ, які рубають шалені гроші. Це дозволяє англійським клубам вербувати найкращі кадри з усього світу величезними контрактами. Молоді вихованці в результаті сидять під легіонерами навіть в нижчих лігах (там теж здорово заробляють на продажах телеправ), тому в пошуках ігрової практики шукають варіанти в зарубіжних чемпіонатах.

Ясна річ, що кращої в цьому плані є Бундесліга - ставка на молодих гравців, високий рівень чемпіонату, готовність надати місце в основі тут і зараз. Молоді англійці сміливо валять за бугор, сподіваючись побудувати кар'єру там і повернутися в АПЛ вже в статусі відбулися футболістів. У минулому сезоні в Бундеслізі крім Санчо засвітилися Рис Оксфорд, Адемолу Лукман, Кайл Хіндс, Мандела Егбо і Райан Кент . Багато повернулися в АПЛ і зараз мають набагато більше ігрової практики, ніж було раніше.

Самий показовий приклад - історія Кевіна данс . Хлопець народився в Австрії, але в 6 років з батьками переїхав до Англії і є вихованцем англійської системи футболу. Як і Справі Аллі, він потрапив в академію «МК Донс», одного з кращих клубів Англії з вирощування молодих талантів. У 15 років до нього почали проявляти інтерес клуби АПЛ, але старший брат Кевіна, Менні, взяв справи в свої руки.
 
Последние новости
"Він в будь який момент може підставити": Олексiй Михайличенко розповів, чому Родрігеса вигнали з "Динамо" Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Ментально Пономаренко готовий грати в основі "Динамо". Шовковський розуміє його потенціал і дасть йому шанс" Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Крістіан Шевченко швидкий, вибуховий навіть часом. Індивідуальна майстерність в нього також присутня" Сергей Серебренников: «Ребров на данный момент лучший тренер Украины» "Динамо" - в топ-10 світового рейтингу за підписанням молодих гравців в останні 5 сезонів Джерело: "Х'юстон Динамо" запропонував $3 млн за форварда "Шахтаря" Бомбардири збірної України: Яремчук упритул наблизився до Реброва Мирон МАРКЕВИЧ: "Яремчук — більш різноплановий нападник, ніж Довбик" Виктор Цыганков: «Эта победа — для вас, наших бойцов, которые за нас воюют. Герои не мы, герои — вы!» Юрий Шелепницкий: «Этот проход и удар на исполнение — фишка Цыганкова!»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%