Сообщение #1457251 Просмотреть на стене →

Представляємо новачка: Міккель Дуелунд


Новим гравцем "Динамо" в літнє міжсезоння 2018/19 став данський півзахисник Міккель Дуелунд з "Мідтьюллана".

Міккель народився в данському місті Орхус і з раннього дитинства почав захоплюватися футболом. До 2013 року виховувався в академії місцевого ФК "Орхус" - одного з найстаріших і найбільш відомих клубів своєї країни.

Досягнувши віку переходу в юнацький футбол, Міккель мав ряд пропозицій від більш іменитих клубів, включаючи голландський ПСВ. Незважаючи на це, Дуелунд вирішив не їхати за кордон і приєднався до U-19 "Мідтьюллана". Буквально в першому ж сезоні за нову команду він виграв золоті медалі чемпіонату U-19 і став кращим бомбардиром першості. А вже з 2012 року він став викликатися до збірних Данії різних вікових груп.

Зрозуміло, такий результат не залишився без уваги світової футбольної громадськості і в 2014 році британський The Guardian включив новачка "Динамо" в число 40 кращих молодих гравців світу.

На професійному рівні Дуелунд дебютував рано. У 2014 році він відіграв повний матч національного Кубка проти "Архус Фремад". А трохи пізніше дебютував і в чемпіонаті, зігравши проти клубу "Хобро". З наступного ж сезону, сезону 2015/16, Міккель став основним гравцем "Мідтьюллана". У тому ж сезоні він вперше зіграв на європейській арені в кваліфікації Ліги чемпіонів проти "Лінкольна" з Гібралтару.

З сезону 2015/16 стабільно, сезон за сезоном, проводив більш 20 матчів. Цікаво, що, незважаючи на те, що в чемпіонаті 2014/15 він, переважно, виходив на заміну, саме в тому сезоні він виграв перші золоті медалі чемпіонату Данії на дорослому рівні. Наступнi - за результатами останнього сезону - 2017/18.

Що стосується його стилю гри, то Дуелунд - дуже різноплановий футболіст, що дає можливість тренерському штабу використовувати його відразу на декількох позиціях. І все ж його "основна" позиція - це лівий атакуючий півзахисник. Проте, він однаково комфотно себе почуває як на правому фланзі, так і в центрі поля. Володіє прекрасним баченням поля, може вести гру своєї команди, а своїм кумиром вважає Уейна Руні.

Приклад правильного рішення в досить юному віці, коли Міккель віддав перевагу "Мідтьюллану" на противагу голландському гранду в особі ПСВ, говорить про зрілість молодого футболіста. І рішення змінити клуб на "Динамо" - свідомий вибір гравця, готового зробити новий крок у своїй професійній кар'єрі.

"Динамо" і єврокубки - прекрасний майданчик для Дуелунда продемонструвати свої найкращі якості, звернути на себе увагу тренерів національної збірної Данії і завоювати нові трофеї з нашим клубом.(с)

Copyright © FC Dynamo Kyiv
#Динамо
#історіясвітовогофктболу
 
Последние новости
Вячеслав Шевчук: «У Луческу есть большое желание работать. Но не думаю, что он будет консультировать сборную Румынии» Шапаренко та Шовковський — найкращі гравець та тренер 25-го туру УПЛ "Луческу хоче ще попрацювати": Шевчук зустрівся з колишнім тренером "Динамо" і поділився подробицями спільної вечері Николай Шапаренко и Александр Шовковский — лучший игрок и лучший тренер 25-го тура чемпионата Украины Милевский со скандалом вернулся на футбольное поле (ФОТО, ВИДЕО) Хто стане чемпіоном Прем'єр-ліги сезону 2023/24, а які клуби потраплять у топ-4: Циганик виніс вердикт "Динамо" та "Шахтарю" Александр Зубков: «Сейчас «Динамо» выглядит очень мощно» Николай Шапаренко и Александр Шовковский — в числе номинантов на звание лучших в 25-м туре чемпионата Украины Игорь Цыганик: «В случае победы над «Зарей», шансов увидеть потерю очков «Шахтером» вплоть до матча с «Динамо» крайне мало» Матч «Днепр-1» — «Динамо» может быть перенесен из Днепра
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%