Сообщение #1410312 Просмотреть на стене →

12 січня 1982 року в Краснопіллі створено футбольний клуб із назвою «Явір». Команда почала виступати в обласному чемпіонаті і через 2 роки стала чемпіоном області, а в наступному році завоювала обласний кубок.

Завдяки тому, що футболісти з Краснопілля увійшли до трійки переможців однієї з груп аматорського чемпіонату 1991 року, команда отримала право взяти участь у першій національній першості серед професіоналів. Спочатку в перехідній лізі, а потім у другій. В сезоні 1994/95 «Явір» здобув перше місце у своїй зоні і підвищився у класі.

В сезоні 1995/96 «Явір» стартував у першій лізі і на наступні 4 сезони став її міцним середняком.

Після того, як головна команда області — сумський «Фрунзенець» на деякий час припинив існування, обласне керівництво вирішило відродити в Сумах футбол. З цією метою у 1998 році «Явір» був переведений в обласний центр і перейменувався в «Явір-Суми». В такому виді клуб проіснував півтора сезони.

Свій новий футбольний похід у Краснопіллі вдруге розпочали з чемпіонату області та аматорського чемпіонату України. Команда два сезони провела в аматорському чемпіонаті і в сезоні 2002/03 заявилася у другу лігу. Команда стала середняком другої ліги, що було межею команди при тому фінансуванні. Періодично почали з’являтися чутки то про розформування команди, то про те, що в Сумах знову скучили за великим футболом і не проти мати «свою» команду.

І ось з 9-го туру сезону 2008/09 року, «Явір» переїхав до Сум, змінив назву на ФК «Суми» і почав проводити матчі на «Ювілейному», одному з найсучасніших стадіонів в Україні.

15 червня 2010 року Апеляційний комітет ФФУ відмовив ФК «Суми» у наданні професіональної ліцензії на сезон 2010/11, таким чином, клуб було виключено з другої ліги. 9 липня 2010 року Професіональна футбольна ліга України включила клуб до складу учасників другої ліги. Головним тренером ПФК «Суми» став Ігор Жабченко. За підсумками сезону 2010–2011 команда зайняла 2-е місце у групі А і взяла участь у стикових матчах за право грати у першій лізі. Матч із срібними призерами групи Б ФК «Полтава» закінчився з рахунком 2:0 на користь сумчан. Другий стиковий матч ПФК «Суми» програли «Енергетику», тому бурштинська команда зберегла місце у першій лізі. У сезоні 2011–2012 ПФК «Суми» під керівництом Ігора Захаряка стали абсолютними чемпіонами другої ліги, перемігши переможців групи Б з рахунком 2:0 ФК «Полтава» (за даними офіційного сайту ФК "Суми"

#Першаліга
Заманюють акціонним "тарифом Футбол" ,щоб люди вступали у фан-клуб Черкаського Дніпра та приходили сьогодні на матч
Інфу ппо переїзд до с Білозір'я не сильно хочуть поширювати на офсайті Черкаського Дніпра-хоча вся Україна вже про це пише
#Черкаси
Може Лашкул "чвкотре передумає" ц знову захочуть грати у Черкасах-я не здивуюся-скільки разів таке було
А наразі піпл купляють -я принципово не брав ці стартові пакети

Ну й про певну інтригу у 1 лізі
Сьогодні Кремінь грає у Щасливому з Арсеналом ,відстань 1 очко від Волині,які гратимуть у Горішніх Плавнях з Гірником-Сплрту і земляки Кременя можуть дати шанс їм на врятування ,але для цього Кремню потрібно перемагати Арсенал
 
Последние новости
Вячеслав Шевчук: «У Луческу есть большое желание работать. Но не думаю, что он будет консультировать сборную Румынии» Шапаренко та Шовковський — найкращі гравець та тренер 25-го туру УПЛ "Луческу хоче ще попрацювати": Шевчук зустрівся з колишнім тренером "Динамо" і поділився подробицями спільної вечері Николай Шапаренко и Александр Шовковский — лучший игрок и лучший тренер 25-го тура чемпионата Украины Милевский со скандалом вернулся на футбольное поле (ФОТО, ВИДЕО) Хто стане чемпіоном Прем'єр-ліги сезону 2023/24, а які клуби потраплять у топ-4: Циганик виніс вердикт "Динамо" та "Шахтарю" Александр Зубков: «Сейчас «Динамо» выглядит очень мощно» Николай Шапаренко и Александр Шовковский — в числе номинантов на звание лучших в 25-м туре чемпионата Украины Игорь Цыганик: «В случае победы над «Зарей», шансов увидеть потерю очков «Шахтером» вплоть до матча с «Динамо» крайне мало» Матч «Днепр-1» — «Динамо» может быть перенесен из Днепра
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%