Сообщение #1374549 Просмотреть на стене →

Ось і національна футбольна федерація, на словах декларує принципи рівновіддаленості, все більше перетворюється на таке собі «Бюро добрих послуг». «Чорно-помаранчеві» оточені зворушливою турботою ФФУ. До їхніх послуг - повний «соцпакет» привілеїв, преференцій і індульгенцій. А закони в наших канцеляріях писані для всіх інших », - обурюється на сторінках « Футбольного клубу » Юрій Корзаченка (16.03.18) .

Як, наприклад, пояснити, що в подальшому за єврокубками турі УПЛ дві маріупольські команди свій поєдинок зіграли в Харкові? Адже, як відомо, «Шахтар» провів перереєстрацію і змінив прописку на маріупольську. Причому за тією ж адресою, де розташовується і навчально-курсовий комбінат ПрАТ «ММК ім. Ілліча ». Точніше, яка викупила його компанія «Метінвест», основним акціонером якої значиться компанія «СКМ», що належить президенту «Шахтаря».

Володіння Ринатом Ахметовим відразу двома клубами-учасниками Прем'єр-ліги категорично суперечить регламенту змагань і Статуту ФФУ, який, нагадаємо, свідчить про таке (стаття 46, пункт 5):

« Члени ФФУ та клуби повінні Забезпечити щоб Жодна фізична чи юридична особа (в тому числі холдінгові компании та дочірні підприємства) не могли контролюваті або впліваті на більш чем один клуб, або піддаваті ризики чесність будь которого матчу чи змагання, організованого під егідою ФФУ. Члени та клуби повінні включать таке зобов'язання у свои статути и візначаті необхідні положення для забезпечення его Виконання ».

Однак виникли у преси питання доатестаційному комітету ФФУ були просто проігноровані відомством Андрія Павелко. Ось уже як місяць зі стін Будинку футболу в цьому плані - мертва тиша. Дві команди, що належать одному власнику, як і раніше спокійно грають в чемпіонаті країни, причому на арені, до якої тепер не мають ніякого відношення.

У регламенті УПЛ прописано, що клуби зобов'язані проводити домашні матчі на стадіоні, розташованому в місті за місцем реєстрації. За винятком клубів-біженців. Але, після зміни «Шахтарем» місця реєстрації з ОРДЛО на Маріуполь донецький клуб юридично більше не є «біженцем». Тоді чому гірники все також зберігають за собою право кочувати по країні ?!

« Проблема в тому, що в Україні клубу і його гравцям занадто багато що сходить з рук. Ці хлопці звикли до того, що вони знаходяться на особливому положенні. Навіть якщо в чомусь і завинив, дружня ФФУ стратити не буде, а клубний ТВ піднесе все так, ніби вони формені ангели. Звідси - відчуття вседозволеності », - констатує журналіст Нікіта Шмельов (Footclub.com.ua, 15.03.18) .

Втім, на міжнародному рівні в європейських футбольних дисциплінарних інстанціях Феррейрі поблажливості чекати не слід. Так, чотири місяці тому за аналогічний проступок в фіналі Кубка Австралії гравець «Аделаїда Юнайтед» Майкл Мерроун отримав чотири матчі дискваліфікації, з яких два, правда, - умовно. Також дві зустрічі змушений був пропустити і хавбек «Челсі» Еден Азар, в січні 2013-го вдарила болбоя в матчі Кубка Англії проти "Суонсі".

Мерроун, і Азар за свою агресію отримали по червоній картці. І хоча спровокував серйозну бійку на полі Феррейра відбувся лише попередженням, навряд чи це вбереже його від подальших санкцій. Спостерігачі УЄФА напевно не залишать без уваги настільки кричуще порушення принципів Fair Play.

#обзорСМИ
#Е5кротівЕ5
#ригівськіпідари
http://dynamo.kiev.ua/articles/296560-obzor-smi-brat-za-gorlo
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%