Сообщение #1359401 Просмотреть на стене →

#історія
#Америкасьогодні
#світовіЗМІ
Записка Нюне ставить питання: чи порушували ФБР Вудські процедури?
АВТОР SHARYL ATTKISSON, АВТОРИ - 4 лютого 2018 р 13:05 EST 1,014 ПОГЛЯДИ, ВИСЛОВЛЕНІ АВТОРАМИ, Є ВЛАСНИМИ, А НЕ ПОГЛЯД "ХІЛЛ"
http://thehill.com/opinion/campaign/372233-nunes-memo-raises-question-did-fbi-violate-woods-procedures

Записка Нюне ставить питання: чи порушували ФБР лісистські процедури?
© Getty Images
Для всіх дебатів з приводу доповіді Республіки про те, що деякі адміністратори ФБР та міністерства юстиції стверджували про зловживання службовим становищем, одна з найважливіших моментів не привернула уваги, яку вона заслуговує.

І це несподівано стосується спеціального адвоката Роберта Мюлєра .

Справа в тому, що існують жорсткі правила, що вимагають, щоб кожен та всі факти, подані в запиті ФБР, щоб електронним шляхом шпигувати громадянина США, були чітко перевірені за точність і подані до суду лише за наявності підтвердження.

Не існує суперечок про те, що принаймні деяка, якщо не велика, інформація в анти-Трамп "Досьє Стіла" не підтверджена або неправдива. Колишній директор ФБР Джеймс Комеї ще червень 2017 року свідчив про себе в комітеті Сенату. Комісі неодноразово згадувалося про "невпевнене" і "доказоване" матеріалі в досьє, яке виявилося платним політичним опозиційним дослідженням проти Дональда Трампа, яке спочатку було профінансовано республіканцями, потім Національним комітетом демократії та кампанією Хілларі Клінтон .


Представлення будь-якого такого непідтвердженого матеріалу до Закону про федеральний розвідувальний нагляд (FISA) суду для обґрунтування прослуховування телефонної розмови, як видається, суперечить критичним процесуальним правилам, названим "Процедури лісів", призначені для захисту громадян США.

Але все-таки якось приєднався комік підписаний три заявки FISA від імені ФБР. Як повідомляється, заступник директора Ендрю Маккейб підписав одного та колишнього генерального прокурора Саллі Йейтса , потім - виконуючого обов'язки заступника генерального прокурора Дани Боенте та заступника генерального прокурора Рода Розенштейна, кожен, як повідомляється, підписав одну чи більше.

Вудська процедура

Вудські процедури були названі на ім'я Майкла Вудса, офіційного представника ФБР, який склав правила як голова Управління Генеральної юрисконсульської групи з питань національної безпеки. Вони були започатковані в квітні 2001 року, щоб "забезпечити точність щодо ... фактів, що підтверджують можливу причину" після повторюваних випадків, мабуть, ненавмисних, в яких ФБР представили недостовірну інформацію в суд FISA.

До процедури Вудса "[i] неправильна інформація була повторена в наступних та відповідних пакунках FISA", - повідомили ФБР в Конгресі в серпні 2003 р. "Підписуючи та присягаючи на декларацію, агенція штаб-квартири підтверджує знання того, що міститься в декларація ".

Неймовірно думати про те, як багато посадових осіб ФБР та Міністерства юстиції торкнулися численних заявок на прослуховування консультанта з питань кампанії Трампа Картера Пейджа - нібито було надано, принаймні частково, на підставі неперевіреної та, таким чином, забороненої інформації - якщо дотримуються звичайні процедури.

Комплексний багаторівневий огляд ФБР розроблений з метою запобігання непідтвердженій інформації, яка ніколи не надходить до суду. Починається з офісів ФБР.

За словами колишнього агента ФБР Аші Рангаппи, який написав про процес минулого року в JustSecurity.org , завершена програма FISA вимагає схвалення через команду FBI "включаючи керівника, головного відділу адвоката (найвищого адвоката в межах цього офісного офісу ФБР ), і, нарешті, Спеціальний агент, який знаходиться на полі місцевого офісу, перед тим як перейти до штаб-квартири ФБР, щоб отримати схвалення (принаймні) керівника на рівні рівня там ".

У штаб-квартирі ФБР готується «меморандум про дії» з додатковими фактами, які вилучено аналітичним персоналом, призначеним шпіонськими звинуваченнями з участю певних іноземних держав.

Далі, це йде до Департаменту юстиції ", де адвокати від Національної департаменту безпеки обігрують заяву, щоб перевірити всі заяви, зроблені в ній", - писав Рангаппа. "МЮ перевіряє точність кожного факту, зазначеного в заявці. Якщо щось виглядає безпідставним, заявка направляється назад до ФБР для надання додаткової доказової підтримки - ця гра бюрократичних лотків і сходів продовжується, доки Міністерство юстиції не буде задоволене тим, що факти в заявці FISA можуть бути підтверджені та відповідають нормам суду . Після отримання відмови від старшого офіцера офіцерів (нарешті!). "

Там більше

Але існує ще більше оглядів та процесів, що стосуються урядових програм для дзвінків, призначених для забезпечення неточної чи неперевіреної інформації.

У листопаді 2002 року ФБР запровадило спеціальну групу FISA з керівником підрозділу та шести співробітників та встановила автоматичну систему відстеження, яка з'єднує місцеві відділення, штаб-квартиру, юридичну гілку національної безпеки та Управління розвідки, що дозволяє учасникам відслідковувати процес під час кожен етап.

Починаючи з 1 березня 2003 р. ФБР вимагали відомства на місцях, щоб підтвердити, що вони підтвердили точність фактів, поданих до суду через агента із справ, керівника відділу на місцях та спеціального агента під вартою.

Вся ця інформація була надана Конгресу у 2003 році. Директор ФБР у той же час наказав, щоб будь-яке питання про те, чи дійсно заявник FISA фактично був достатнім, повинен бути доведено до його уваги. Особисто

Хто був директором ФБР, коли вся ця ретельна робота була зроблена?

Роберт Мюллер.

Можливо, іронічно, Мюллер не відповідає за розслідування, яке проводило розслідування поведінки офіційних осіб ФБР та Міністерства юстиції, і чи вони дотримувалися правил, які він ретельно виконав 15 років тому. Замість цього, Мюллер керує зондом у передбачуваних нелегальними зв'язках з партнерами Трампа. Конгрес розглядає прослуховуючий процес.

З такою великою кількістю інформації все ще класифікуються, відредаговані та - у деяких випадках - відмовляються, багато ми не знаємо. Можливо, ми в кінцевому підсумку дізнаємось, що є вагомі причини, що неперевірений матеріал було передано до суду. Можливо, не було порушення правил чи процесів.

Але є причина тому, що лісисті процедури існують у першу чергу. Вони не є дурними правилами, які могли б бути проігноровані або неправильно зрозумілі високопоставленими та досвідченими фахівцями, які працюють в адміністраціях Обами та Трампа, які торкнулися чотирьох заявок та поновлення прослуховування телефонних карток Картера. І якщо вони не були таємно скасовані або не були змінені, лісисті процедури не є дискреційними.

У минулому, коли ФБР представило неточності в суді FISA, це було сприйнято настільки серйозно, що на нього звернули увагу Управління професійної відповідальності департаменту юстиції, яке розслідує адвокатів Міністерства юстиції, які звинувачуються у зловживанні чи злочинах у своїх професійних функціях.

Шаріл Аткіссон ( @SharylAtkisson ) - журнал-дослідницький журнал, що виграє нагороду від Emmy, автор бестселерів The New York Times "The Smear" та "Stonewalled", а також приймаюча програма Sinclair's Sunday TV " Full Measure ".
 
Последние новости
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%